Red Bull onthult met Verstappen achter stuur paar interessante details van de RB20 Formule 1
Formule 1

Red Bull onthult met Verstappen achter stuur paar interessante details van de RB20

Red Bull onthult met Verstappen achter stuur paar interessante details van de RB20

Max Verstappen heeft op dinsdag de nieuwe RB20 aan de tand gevoeld op het circuit van Silverstone. De auto ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de RB19, in ieder geval als er puur op de livery gelet wordt. Er zijn met de filmdag op het Britse circuit zeker een paar interessante details blootgelegd door de regerend wereldkampioen. Hiervoor lijkt Red Bull zelfs gekeken te hebben naar een oplossing van Mercedes.

Red Bull zal pas op donderdag de officiële auto bekendmaken, maar op dinsdag rolde Verstappen ineens uit de garage op het circuit van Silverstone. De nummer 1 pronkt duidelijk op de Red Bull-bolide, waardoor aangenomen kan worden dat de drievoudig wereldkampioen achter het stuur zit. De Nederlander zal waarschijnlijk gebruik gaan maken van de tweehonderd kilometer die het team krijgt tijdens deze filmdag. Hiermee voelt hij voor het eerst de RB20 aan de tand op de baan.

Online bestond nog enige tijd twijfel over de auto. Is het de RB19 of toch de RB20? De presentatie van de nieuwste creatie van Adrian Newey staat immers pas op de planning voor donderdag. Paul Bridgen deelde gedurende de ochtend video's van de auto op X (voorheen bekend als Twitter) en daarin is te zien dat het om de RB20 gaat. Enkele details op de auto verklappen immers enkele innovaties van de Oostenrijkse renstal. Hiermee moet Red Bull de voorsprong van afgelopen seizoen zien te behouden.

Zo is op stilstaand beeld te zien dat Red Bull een idee van de W14 heeft overgenomen. Op de engine cover, vlak onder de shark fin, is duidelijk een soort badkuipvorm te zien. Hieronder is op de foto's te zien dat de engine cover een andere vorm had vlak na de Grand Prix van Abu Dhabi. Tegelijkertijd zijn de gelijkenissen met de W14 duidelijk zichtbaar. Daarnaast lijken de details aan de voorzijde van de vloer ook net wat anders te zijn ten opzichte van de RB19.

max verstappen redbullracing abudhabi
De laatste race van de RB19 toonde andere oplossingen. 
Red Bull onthult met Verstappen achter stuur paar interessante details van de RB20
Heeft Red Bull naar Mercedes gekeken?

RB20 een evolutie van de RB19

Na het dominante 2023-seizoen maakten de mensen binnen Red Bull duidelijk dat de RB20 een evolutie zou zijn van de RB19. Dat heeft deels te maken met het feit dat de RB19 een uitstekende bolide was en het feit dat Red Bull nog altijd last heeft van de beperkingen die zijn opgelegd na het overschrijden van het budgetplafond. De Oostenrijkse renstal houdt dus een flinke slag om de arm, zeker gezien het feit dat andere teams ook zullen verbeteren. Daarnaast legde Newey eerlijk uit dat hij mogelijk te conservatief is geweest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws