'Red Bull slaat opnieuw toe bij Mercedes en haalt motorkopstuk binnen' Formule 1
Formule 1

'Red Bull slaat opnieuw toe bij Mercedes en haalt motorkopstuk binnen'

'Red Bull slaat opnieuw toe bij Mercedes en haalt motorkopstuk binnen'

Red Bull Racing heeft opnieuw toegeslagen bij Mercedes en weet een motorkopstuk binnen te halen voor de eigen motorafdeling. Dit meldt de Nederlandse tak van Motorsport.com zondagochtend. Red Bull Powertrains, zoals de motorafdeling heet, wordt versterkt met een oude bekende van Adrian Newey: Phil Prew.

Prew is momenteel nog werkzaam bij Mercedes, maar zal binnenkort de overstap maken naar het team uit Milton Keynes. De Engelsman werkte tot voor kort als chief engineer bij de motorafdeling van Mercedes en zal bij Red Bull naar verwachting wederom een hooggeplaatste functie krijgen. Prew is al sinds 1997 werkzaam in de Formule 1. Zo was hij tot 2016 actief bij McLaren, waar hij dus ook heeft gewerkt met huidig Red Bull-topman Newey.

In die zin is de link snel gelegd en zodoende lijkt het dat Newey en Prew in de toekomst elkaar weer zullen tegenkomen. Het is vooralsnog onbekend wanneer de Britse motorman zich aansluit bij Red Bull. Een periode van verplicht verlof na zijn tijd bij Mercedes ligt voor de hand. Prew is de tweede grote naam die Red Bull Powertrains overneemt van Mercedes, nadat Ben Hodgkinson, voormalig head of mechanical engineering, vorig jaar al werd aangekondigd als versterking.

Red Bull werkt aan 2026-motor, samenwerking met Porsche

De versterkingen op het gebied van de motor worden gemaakt met oog op het 2026-seizoen van de Formule 1. Dan zullen er nieuwe motorreglementen worden geïntroduceerd. Vanaf dat jaar gaat Red Bull tevens zo goed als zeker in zee met Porsche. Het Duitse automerk heeft zich voor vijftig procent ingekocht in de Oostenrijkse renstal en dus zal Red Bull vanaf 2026 met Porsche-motoren rijden.

Porsche maakt naar verluidt de elektrische aandrijving, terwijl Red Bull Powertrains verantwoordelijk is voor de verbrandingsmotor. Naast mensen van Mercedes heeft het team van Christian Horner ook werknemers van Ferrari weten te strikken. Ook is een deel van het personeel van voormalig motorleverancier Honda overgenomen om te werken aan de krachtbron van 2026, die al de eerste tests achter de rug zou hebben.

Krijg maar liefst negen keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije wint!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws