Ricciardo herinnert zich gesprek met Schumacher: 'Dat moment was groots' Formule 1
Formule 1

Ricciardo herinnert zich gesprek met Schumacher: 'Dat moment was groots'

Ricciardo herinnert zich gesprek met Schumacher: 'Dat moment was groots'

Daniel Ricciardo denkt regelmatig terug aan het gesprek dat hij heeft gehad met Michael Schumacher na de Grand Prix van Japan van 2012. De Australiër reed toen voor het toenmalig Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.) en wist de Duitse legende een tijdje achter zich te houden, waarvoor Schumacher hem een compliment gaf. Dat moment gaf Ricciardo veel zelfvertrouwen.

Ricciardo, die in 2011 zijn Formule 1-debuut maakte bij HRT, mocht in 2012 al instappen bij het zusterteam van Red Bull Racing. Bij het voormalige team van AlphaTauri reed de 33-jarige zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse. In de openingsrace van het 2012-seizoen, dat tevens ook zijn thuisrace was in Australië, wist Ricciardo de negende plek te behalen en sleepte daarmee twee punten binnen. De rest van het seizoen kwam het hem echter niet tegemoet. In de races die volgden kon hij geen punten meer scoren en kon hij in Monaco een DNF achter zijn naam schrijven.

Na de zomerstop van het 2012-seizoen ging het goed in België en in Singapore, met twee keer een P9 kon de Australiër nog vier punten verzamelen. Na de P9 in Singapore zag Ricciardo de punten in Japan ook wel zitten, maar hier moest hij goed zijn best voor doen. Hij had namelijk de zevenvoudig wereldkampioen achter hem rijden die dat ene puntje van P10 ook wel graag wilde. Ricciardo wist het vol te houden tot aan de finish, waardoor Schumacher genoegen moest nemen met een P11. 'Die race was erg belangrijk voor mij', zei Ricciardo in December al in gesprek met Speedcafe.

'Schumacher volgde me en feliciteerde me tijdens de rijdersparade bij de race die erna kwam', gaat Ricciardo verder bij The Daily Mail. 'Ik weet nog dat hij naar me toen kwam en zei: 'goed gedaan met het verdedigen vorige week'. Dat was groots, om op die leeftijd zo'n bevestiging te krijgen van iemand zoals hij', herinnert de Australiër zich. Schumacher nam na 2006 afscheid van de Formule 1, maar kwam in 2010 terug bij Mercedes. Daar reed hij tot en met 2012, waarna hij definitief de helm afzette en de koningsklasse gedag zei.

Gesprek met Schumacher was een boost voor Ricciardo

In 2012 was Ricciardo nog maar een 22-jarige 'broekie' die net instapte bij Toro Rosso. Het korte gesprek met de zevenvoudig wereldkampioen betekende veel voor de Australiër. Voor heel veel coureurs is Schumacher immers een groot voorbeeld. 'Misschien realiseerde hij toen niet wat hij aan het doen was, maar het gaf mijn zelfvertrouwen absoluut een boost', sluit Ricciardo af. De 33-jarige zal het moment met Schumacher zich dus nog lang herinneren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws