Horner heeft doel voor ogen met Ricciardo: 'Hopen dat hij weer verliefd wordt op F1' Formule 1
Formule 1

Horner heeft doel voor ogen met Ricciardo: 'Hopen dat hij weer verliefd wordt op F1'

Horner heeft doel voor ogen met Ricciardo: 'Hopen dat hij weer verliefd wordt op F1'

Christian Horner is blij, en tegelijkertijd ook verbaasd, dat hij Daniel Ricciardo heeft kunnen binden aan Red Bull Racing voor komend seizoen. De voormalig coureur van McLaren zal als derde coureur actief zijn bij de Oostenrijkse renstal en vooral op evenementen te vinden zijn. Red Bull heeft dan ook geen andere plannen met de Australiër. Wel hoopt Horner dat Ricciardo in zijn rol bij Red Bull weer de passie kan terugvinden voor de Formule 1.

Ricciardo was na het nieuws over zijn ontbonden contract nog onduidelijk over zijn plannen voor de toekomst. Gedurende het laatste gedeelte van het seizoen werd duidelijk dat hij in 2023 niet op de grid te vinden zou zijn. Red Bull besloot de coureur weer te omarmen. 'We waren heel erg verbaasd om te zien dat Daniel beschikbaar was op de rijdersmarkt', zegt Horner bij Speedcafe. 'We hebben hem zien opgroeien, dus het was logisch voor ons om hem terug te halen.'

'Hij gaat een ondersteunende rol spelen achter onze coureurs', vervolgt Horner. De goedlachse man uit Perth zal dus een belangrijke rol achter de schermen spelen. De kans is dan ook klein dat hij in 2023 in de spotlights te vinden zal zijn. 'Hij zal veel in de fabriek zijn en bij evenementen met al onze commerciële partners. Het was heel logisch om één van de meest bekende gezichten in de sport aan ons te binden. We hebben geen plannen om hem anders te gebruiken dan als onze derde coureurs.'

Horner: 'Denk dat Ricciardo de liefde voor F1 is kwijtgeraakt'

Ricciardo kende enkele goede jaren bij het team van Red Bull, maar hij besloot het team na het 2018-seizoen te verlaten. Bij Renault en McLaren kwamen de resultaten die de coureur zocht ook niet. Vooral bij McLaren kende Ricciardo ontzettend veel problemen. 'Ik denk dat Daniel de liefde voor de Formule 1 is kwijtgeraakt. Hij heeft een aantal lastige seizoenen gekend, en dan met name in 2022. We hopen dat hij door zijn verplichtingen weer een beetje verliefd wordt op de sport', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws