Vasseur met duidelijke taal over budgetcapregels voor 2023: 'Het moet strenger en sneller' Formule 1
Formule 1

Vasseur met duidelijke taal over budgetcapregels voor 2023: 'Het moet strenger en sneller'

Vasseur met duidelijke taal over budgetcapregels voor 2023: 'Het moet strenger en sneller'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft een duidelijke mening over de regels betreffende de budgetcap. Tijdens het 2022-seizoen werd de Formule 1-paddock lange tijd in de ban gehouden door de budgetplafondoverschrijding van 2021 van Red Bull Racing, de sancties en hoe lang het duurde voordat de FIA met een beslissing kwam. Vasseur vindt dat dit sneller kan, maar ook dat de sancties strenger kunnen. De straffen die de Oostenrijkse renstal hebben gekregen zetten naar zijn idee niet veel zoden aan de dijk.

Op 28 oktober 2022 bereikte de FIA eindelijk een akkoord met Red Bull over de straffen betreffende het overschrijden van de budgetlimiet. Dat zorgde voor veel gemixte reacties in de paddock. De ene teambaas vond de straf passend, Red Bull wordt immers benadeeld in de aerodynamische testtijd voor 2023, maar de andere vond dat het strenger moest, want zoveel problemen zou de Oostenrijkse formatie niet krijgen van de sancties. Vasseur is een van de teambazen die vindt dat het strenger en beter kan.

'Allereerst duurde het allemaal veel te lang', trapt Vasseur af in gesprek met Motorsport.com. 'We moeten een weg vinden om eerder actie te ondernemen', gaat hij verder. 'En we moeten waarschijnlijk veel strenger zijn met de beslissingen. Oké, misschien was dit de eerste (budgetcapoverschrijding, red.), maar vanaf nu moeten we een 'grote overschrijding' en een 'kleine overschrijding' weglaten. Want voor mij is twee of drie miljoen niet klein, maar gigantisch, als je kijkt naar de ontwikkelingen', is Vasseur van mening. 'Het moet strenger en sneller.'

Vasseur wel blij met hoe het Red Bull-proces uiteindelijk is verlopen

Ondanks dat de Fransman niet tevreden is met hoe lang het allemaal duurde en dat hij de straf voor de Oostenrijkse renstal te mild vindt, is hij wel blij met de reglementen en hoe de FIA het uiteindelijk heeft aangepakt. 'Ik zou zeggen dat de budgetcapadministratie en Federico Lodi (FIA-hoofd van financiële reglementen, red.) het goed hebben gedaan. Dat moeten we niet vergeten', aldus Vasseur. Naast Red Bull moest Aston Martin op het matje komen bij de FIA, maar de Britse renstal was uiteindelijk niet schuldig aan een overschrijding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws