Ricciardo over zijn band met Verstappen: 'Dat is zeker iets dat ik bewonder' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over zijn band met Verstappen: 'Dat is zeker iets dat ik bewonder'

Ricciardo over zijn band met Verstappen: 'Dat is zeker iets dat ik bewonder'

Daniel Ricciardo en Sergio Pérez brachten allebei 58 raceweekenden door als teamgenoot van Max Verstappen. De geblesseerde Australiër kent Verstappen dus goed, en geeft aan hem ook te bewonderen. Ricciardo keerde in Hongarije terug op de Formule 1-grid nadat hij daarvoor de derde coureur van Red Bull Racing was, maar brak in Zandvoort zijn middenhandsbeentje.

Volgens de laatste berichten zal Ricciardo vermoedelijk de Grands Prix in Singapore en Japan ook mislopen, en lijkt een terugkeer in Qatar het meest waarschijnlijk. In dat geval is hij vermoedelijk net op tijd terug om het wereldkampioenschapsfeestje van Verstappen te kunnen bijwonen. Verstappen sloot in 2016 aan bij Red Bull en werkte een kleine drie jaar samen met Ricciardo. De 34-jarige Australiër vertrok na 2018 naar Renault en keerde via twee teleurstellende McLaren-jaren terug op het oude nest.

Verstappen heeft zijn voeten op de grond gehouden

Ricciardo was, samen met zijn voormalige race-ingenieur Simon Rennie, te gast bij de Talking Bull-podcast, al deed Ricciardo dat al in juli, voor zijn eerste race bij AlphaTauri. 'Max was natuurlijk een aantal jaar mijn teamgenoot. We hadden het altijd leuk samen toen we elkaars teamgenoten waren, en lachten veel', herinnert Ricciardo zich. 'De laatste jaren is onze band heel goed gebleven. Ik bewonder Max vanwege zijn benadering van het racen, maar ook omdat hij na zijn successen van de afgelopen jaren altijd hetzelfde is gebleven. Hij is niet beïnvloed door zijn successen, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan en dat is zeker iets dat ik bewonder', aldus een complimenteuze Ricciardo.

Ricciardo is een generatiegenoot van de 33-jarige Pérez, en kent de Mexicaan dus ook goed. 'Checo (Pérez, red.) en ik kwamen allebei de Formule 1 in tijdens het 2011-seizoen.' Pérez debuteerde bij Sauber aan het begin van het seizoen, terwijl Ricciardo in Silverstone debuteerde voor HRT. 'Ik kan ook goed met hem overweg, en het is mooi om te zien hoe hij met het team omgaat. Max is natuurlijk heel, heel sterk, dus het is leuk om te zien waar de sterktes van Pérez liggen. Het is leuk om dat vanaf de achtergrond te aanschouwen. Voor Checo het stoeltje kreeg, was er onzekerheid of hij wel op de grid zou zijn, dus dat hij zo is teruggekomen is een mooi verhaal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws