Ricciardo over zijn Red Bull-tijd: 'Hype rondom Verstappen een reden voor vertrek' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over zijn Red Bull-tijd: 'Hype rondom Verstappen een reden voor vertrek'

Ricciardo over zijn Red Bull-tijd: 'Hype rondom Verstappen een reden voor vertrek'

Daniel Ricciardo heeft tegenover Crash toegegeven dat er wel 30 redenen waren waarom hij Red Bull Racing heeft verlaten. Eén van die redenen was Max Verstappen, die in 2016 bij zijn eerste race voor het team in Barcelona meteen de overwinning pakte.

Ricciardo heeft toegegeven dat de snelle opmars van Max Verstappen binnen het team van Red Bull één van de '30 factoren' was achter zijn beslissing om aan het einde van het Formule 1-seizoen van 2018 te stoppen bij Red Bull. Ricciardo kwam in 2014 bij Red Bull en behaalde in vijf seizoenen zeven overwinningen voor het team voordat hij de sport versteld deed staan door een overstap naar Renault te maken. Na slechts twee podiumplaatsen te hebben behaald met Renault tijdens een twee jaar durende stint op Enstone, was Ricciardo opnieuw in beweging, dit keer naar McLaren.

30 factoren voor vertrek bij Red Bull

De overstap van de Australiër naar Red Bull deed velen twijfelen aan zijn beslissing, waaronder Red Bull-teambaas Christian Horner, die suggereerde dat de beslissing deels werd beïnvloed door het feit dat Ricciardo niet langer Verstappens teamgenoot wilde zijn. In een interview in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje, het decor van Verstappens sensationele eerste Formule 1-zege tijdens zijn Red Bull-debuut in 2016, gaf Ricciardo toe dat de verschuiving in het momentum die volgde op Verstappens Barcelona-zege uiteindelijk wel een rol speelde bij zijn vertrek.

'Eerlijk gezegd, als ik alles zou uitsplitsen, waren er waarschijnlijk 30 factoren of 30 redenen', legt Ricciardo uit. 'Ik wist bijvoorbeeld dat Simon Rennie, mijn engineer, verder zou gaan. Dus dat was een reden, omdat ik zo'n goede relatie met hem had. Uiteraard kende ik de hype achter Verstappen en het is grappig, we zijn hier in Barcelona en hier is de echte hype-trein begonnen. Zijn eerste weekend met Red Bull en hij won', aldus de McLaren-coureur.

Ricciardo overstuur door overwinning Verstappen

Ricciardo legt uit dat de overwinning voor Verstappen hem aardig overstuur maakte: 'Zijn overwinning stuwde hem naar een ander niveau en het maakte me ook behoorlijk overstuur omdat ik die race aan de leiding reed en een drie-stopstrategie had in plaats van zijn twee-stop, en dat kostte me veel tijd. Dus er waren al dingen die gekanteld waren. Ik zeg niet dat het op dat moment gepland was, maar gewoon door de oorzaak van de gebeurtenissen. Toch denk ik dat het heel anders had kunnen zijn dat weekend maar het mocht niet zo zijn', zo sluit Ricciardo af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws