Ricciardo teleurgesteld, Norris tevreden: 'We hadden het niet veel beter kunnen doen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo teleurgesteld, Norris tevreden: 'We hadden het niet veel beter kunnen doen'

Ricciardo teleurgesteld, Norris tevreden: 'We hadden het niet veel beter kunnen doen'

Het team van McLaren houdt gemixte gevoelens over aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland, waarin Lando Norris mag starten vanaf de zevende plaats en Daniel Ricciardo vanaf de zeventiende plaats. Norris is dan ook tevreden, Ricciardo is dat niet. Het Britse team kan de punten goed gebruiken in de strijd om de vierde plaats met Alpine bij de constructeurs.

Het was een goede dag', begint Norris na afloop van de kwalificatie in een persbericht van McLaren. 'Ik ben erg blij met de zevende plek. We hebben onszelf de beste kans gegeven om het maximale uit onze kwalificatie te halen, en we hadden het niet veel beter kunnen doen in vergelijking met de zes auto's voor ons. We hebben een goede kans om in de race een paar goede punten te scoren, dus dat is het doel.'

Ricciardo teleurgesteld: 'Ik had een beetje pech'

Bij zijn teamgenoot Ricciardo heerst een andere stemming. 'Ik ben teleurgesteld dat ik er in Q1 uit lag. Het was een zware, want ik denk dat we ernaar streefden om door te komen. Ik had er alle vertrouwen in, maar in de op een na laatste bocht had ik een beetje pech. De auto voor me sleepte wat vuil op de baan en ik gleed er net doorheen en verloor, ik denk zo'n drie tienden of zoiets.'

Doordat de Australiër wat tijd verloor, werd het meteen ook lastiger om een goede tijd neer te zetten. 'Ik denk dat we daarna nog een paar tienden moesten vinden, en ik denk dat we dat nog wel hadden kunnen goedmaken. Dus het is behoorlijk ongelukkig en frustrerend. Het zal moeilijk worden voor de race, maar we blijven eraan werken', besluit Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws