AlphaTauri-coureurs zijn tevreden: 'We hebben een aantal goede wijzigingen doorgevoerd' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-coureurs zijn tevreden: 'We hebben een aantal goede wijzigingen doorgevoerd'

AlphaTauri-coureurs zijn tevreden: 'We hebben een aantal goede wijzigingen doorgevoerd'

Yuki Tsunoda en Pierre Gasly kijken allebei met een positief gevoel terug op de kwalificatie, ondanks dat niet allebei de coureurs vanuit de top tien starten. Gasly wist niet verder te komen dan de tweede sessie, en moest genoegen nemen met de elfde plaats. Tsunoda wist wel door te dringen tot de laatste sessie, en wist daar de negende startpositie veilig te stellen.

'Ik ben echt tevreden over onze kwalificatie', begint Tsunoda na afloop van de kwalificatie in een persbericht van AlphaTauri. 'Als ik eerlijk ben, was het een beetje een verrassing om door te dringen tot Q3, gezien ons tempo in de derde vrije training. We hebben na de training een aantal goede wijzigingen aan de auto doorgevoerd, waarna ik in staat was om alles op alles te zetten en de maximale prestaties uit de auto te halen.'

Dat het harde werk van AlphaTauri zichzelf heeft uitbetaald, stemt Tsunoda tevreden. 'Daardoor wisten we door te dringen tot Q3, en dat is echt positie. Dus ik ben blij met hoe we ons deze zaterdag hebben verbeterd. Nu moeten we ons concentreren op de race, we hebben veel sterke data om door te kijken, dus we moeten in de avond hard werken zodat we tijdens de race in de top tien kunnen proberen te finishen.'

Gasly: 'Grote stap voorwaarts gemaakt'

Met de elfde plaats is Gasly ook nog gelukkig. 'Aan het eind van de dag, gezien waar we stonden in de trainingen, moeten we tevreden zijn met onze prestatie. We hebben een grote stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van de derde vrije training, en we zijn er net niet in geslaagd om door te dringen tot Q3. Voor de race is het doel om zoveel mogelijk plaatsen te winnen vanaf de start, en dan hopelijk met wat punten thuis te komen', sluit Gasly af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws