Ricciardo velt vonnis over Monza-crash tussen Verstappen en Hamilton Formule 1
Formule 1

Ricciardo velt vonnis over Monza-crash tussen Verstappen en Hamilton

Ricciardo velt vonnis over Monza-crash tussen Verstappen en Hamilton

Nadat Daniel Ricciardo de Grand Prix van Italië won, werd hij spoedig voor de camera van Sky Sports F1 geroepen. Daar deed hij zijn verhaal over het winnen van de race op Monza, kreeg hij een knuffel van teambaas Andreas Seidl en signeerde hij een champagnefles die CEO Zak Brown hem aanbood. Ook liet het Britse sportmedium hem echter voor het eerst de beelden zien van de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. 'Ik ga het niet verbloemen, dit is een race-incident', oordeelde de Australiër.

'Tja.. Ik wil geen diplomatiek antwoord geven, maar dat was gewoon een race-incident', spreekt de McLaren-coureur terwijl hij de beelden van de crash voor zijn neus heeft. Dieper ingaand op het incident valt hem op dat Hamilton zijn Nederlandse concurrent genoeg asfalt biedt: 'Er is nét voldoende ruimte, het probleem zit hem vooral in de kerbs. Daardoor stuitert de auto omhoog.' Vooral een ongelukkig geplaatste kerb dus.

Ricciardo vindt het lastig om te bepalen wie er schuld draagt in het incident, ook omdat de eerste chicane nou eenmaal een moeilijke bochtencombinatie vormt. 'Je weet pas dat het fout gaat als het te laat is', weet Ricciardo uit ervaring. 'Gisteren (de zaterdag van de sprintrace, red.) trok ik mij terug bij de start met Verstappen, maar Verstappen zat er bij Hamilton wat meer naast dan ik toen. Ik riskeerde mijn voorvleugel in dat gevecht, dat heb je niet als je er verder naast zit.'

Ricciardo spreekt van een race-incident

Het eindvonnis van Ricciardo is dat hier geen straf voor uitgedeeld zou moeten worden. 'Ik ga er niet omheen draaien, dit noem ik een race-incident', concludeert hij. 'Ik weet echter niet wat de algemene consensus is over dit ongeval.' De McLaren-coureur deed zijn uitspraken voorafgaand aan het bericht van de FIA dat het uiteindelijk zijn oude Red Bull Racing-collega was die een gridstraf kreeg voor het incident. Ricciardo ziet het dus vooral als een ongelukkige samenloop van omstandigheden die door allebei de coureurs niet echt voorkomen kon worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws