Ricciardo bracht nodige ervaring mee naar RB: 'Ze hadden het toen een beetje moeilijk' Formule 1
Formule 1

Ricciardo bracht nodige ervaring mee naar RB: 'Ze hadden het toen een beetje moeilijk'

Ricciardo bracht nodige ervaring mee naar RB: 'Ze hadden het toen een beetje moeilijk'

Daniel Ricciardo is van mening dat Visa Cash App RB veel heeft aan zijn ervaring. Bij het zusterteam van Red Bull Racing is hij momenteel de meest ervaren coureur die ooit voor het team heeft gereden. Daar wordt binnen het team goed gebruik van gemaakt, merkt Ricciardo. Hij ziet dan ook dat het team stappen begint te zetten.

'Ik zit al heel lang in de Formule 1, heb in veel auto's gereden en veel gezien', begint Ricciardo in gesprek met The Age. Halverwege het vorige seizoen stapte de Australiër in bij RB, toen nog AlphaTauri. 'Het team had het op dat moment een beetje moeilijk en ik kon zien dat mijn ervaring hielp. De manier waarop het team reageerde op wat ik te zeggen had, de vragen die ze stelden.'

Macht om te veranderen

'Met de jaren realiseer je je dat je de macht hebt om te veranderen hoe een garage zich voelt en hoe een team reageert', aldus Ricciardo. 'Er werken honderden mensen voor een team, maar jij bent één van de twee mensen naar wie de wereld kijkt om te zien hoe het team presteert. We rijden niet alleen met de auto, we hebben de mogelijkheid om de sfeer te veranderen en dat is iets waar ik me zeker meer bewust van ben.'

In 2012 en 2013 kwam Ricciardo ook al uit voor RB, toen nog Toro Rosso. Vorig jaar kwam hij weer terug op die plek, omdat Nyck de Vries geen indruk wist te maken tijdens zijn eerste tien races. Normaal gesproken gaat het zusterteam voor jong talent, die dan hun kans willen grijpen om in de Red Bull terecht te komen. Maar dit keer werd Ricciardo van stal getrokken. Hij rijdt nu samen met Yuki Tsunoda.

Akkefietje met Tsunoda

In Bahrein gaf Ricciardo aan dat Tsunoda 'onvolwassen' was door dicht op hem te rijden tijdens de cool-down ronde. Dat is inmiddels opgelost tussen de twee. 'Niemand heeft er baat bij dat we rivaliteit of aandacht of iets dergelijks hebben vanaf race één van een lang seizoen. Zeker niet als het team nieuw personeel heeft. Iedereen probeert elkaar op te peppen en zichzelf en het vertrouwen op te bouwen', besluit Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws