Rosberg lyrisch over reglementswijziging: 'Voor mij was het Formule 1-jaar 2022 fantastisch' Formule 1
Formule 1

Rosberg lyrisch over reglementswijziging: 'Voor mij was het Formule 1-jaar 2022 fantastisch'

Rosberg lyrisch over reglementswijziging: 'Voor mij was het Formule 1-jaar 2022 fantastisch'

Nico Rosberg is enorm te spreken over wat de nieuwe reglementen van het jaar 2022 gedaan hebben met de sport. De Duitser ziet dat het racen interessanter is geworden en dat het vrijwel nooit saai was. De voormalig wereldkampioen spreekt dan ook van een geslaagde wijziging, en onderstreept dat er meer inhaalacties zijn geweest dan voorheen.

Rosberg vertelt tegenover Formula1.com dat hij erg genoten heeft van het afgelopen seizoen in de koningsklasse van de autosport. 'Voor mij was het Formule 1-jaar 2022 fantastisch. Het was een geweldig seizoen. Zelfs nu één coureur zoveel domineerde, werd het niet echt saai. Het was gewoon zo interessant de hele tijd, zo spannend, zoveel dingen veranderden, het was geweldig', aldus de voormalig Mercedes-coureur. De dominantie van Max Verstappen deed dan ook niets af voor hem aan de spanning en entertainment dit seizoen volgens hem.

Meer inhaalacties dan voorheen

Met als doel om meer actie en betere gevechten te zien op de baan, zijn de reglementswijzigingen dan ook zeker geslaagd in de ogen van de Duitser. 'Ik denk dat de regelwijzigingen heel goed hebben gewerkt om het inhalen gemakkelijker te maken, dat kunnen we bevestigen. De verantwoordelijken hebben onder leiding van Ross Brawn geweldig werk geleverd, dus veel dank aan Ross en het team voor de inspanningen die zij hebben geleverd.'

Dat er in 2022 daadwerkelijk te zien is geweest dat de nieuwe reglementen effect hebben gehad, blijkt wel uit het feit dat er in de afgelopen jaargang bijna 200 meer inhaalmanoeuvres waren dan in voorgaande jaren. Volgens Rosberg is dit het bewijs dat de regels werken. 'Er werd veel meer ingehaald en dat bewijst hoe goed de nieuwe regels werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws