Rosberg onder de indruk: 'Verstappen lijkt totaal niet te lijden onder de extreme druk' Formule 1
Formule 1

Rosberg onder de indruk: 'Verstappen lijkt totaal niet te lijden onder de extreme druk'

Rosberg onder de indruk: 'Verstappen lijkt totaal niet te lijden onder de extreme druk'

Nico Rosberg was de laatste coureur die Lewis Hamilton wist te verslaan in een titelstrijd. De Duitser weet dus maar al te goed hoe het is om tegen de zevenvoudig wereldkampioen te strijden in de laatste fase van het seizoen. Max Verstappen leidt momenteel het wereldkampioenschap, maar wordt op de hielen gezeten door zijn ervaren concurrent. Onder grote druk is het aan Verstappen om zich te bewijzen, aldus Rosberg, die denkt dat Hamilton aan het langste eind zal trekken.

Het is een enorm spannend seizoen, de twee besten van hun generatie zijn verwikkeld in een titanenstrijd. Ze leveren allebei iedere race, dat maakt ze echt een klasse apart', aldus Rosberg tegenover Sky Sports. Het is fenomenaal hoe dicht ze op elkaar zitten. Beiden presteren op een enorm hoog niveau en ook hun bolides zijn erg aan elkaar gewaagd.' Na de spannende race in de Verenigde staten staat dit weekend de Mexicaanse GP op het programma. Een uniek circuit, dat dankzij de hoogte een grote uitdaging vormt voor mens en machine.

'Mexico wordt heel spannend in unieke omstandigheden, dus niemand weet hoe het af gaat lopen.' De Duitser durft dus geen favoriet aan te merken voor de aankomende Grand Prix, ondanks dat het Autodromo Hermanos Rodriguez Red Bull de afgelopen jaren erg goed lag. Voorzichtigheid is erg belangrijk in deze laatste fase, omdat ieder punt telt. 'Ze mogen allebei geen fouten maken. Als een van de twee een foutje maakt, kan de ander flink profiteren en het kampioenschap op zijn kop zetten.'

'Lewis blijft toch mijn favoriet voor de titel'

De wereldkampioen van 2016 voorspelt dat zijn oud-teamgenoot aan het langste eind zal trekken na de laatste race. 'Lewis heeft dit vaker gedaan, hij weet hoe het is om voor de titel te strijden. Dit is voor hem denk ik al de negende of tiende keer dat hij dit meemaakt.' Deze ervaring gaat de doorslag geven volgens Rosberg, aangezien Verstappen voor het eerst strijdt voor de titel. 'Voor Verstappen is het de eerste keer dat hij kans maakt op de wereldtitel en dat maakt het zo uniek. Je strijd voor je absolute droom, in zo'n een extreme situatie. Er staat veel op het spel en de druk is hoog, maar hij lijkt totaal niet te lijden onder de druk, dat maakt hem zo sterk. Hij is een geduchte concurrent.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws