Rossi over 2022: 'Alpine kan stappen gaan maken dankzij middelen van de Renault Group' Formule 1
Formule 1

Rossi over 2022: 'Alpine kan stappen gaan maken dankzij middelen van de Renault Group'

Rossi over 2022: 'Alpine kan stappen gaan maken dankzij middelen van de Renault Group'

Alpine-CEO Laurent Rossi gelooft dat zijn team met behulp van slimme kunstmatige intelligentie (AI) van de Renault Group het gat kan dichten naar de topteams in de Formule 1: Mercedes en Red Bull Racing. Het Alpine F1-team stond voorheen bekend als Renault. Met Rossi sinds 2021 aan het roer wil het team binnen vijf jaar aan de top van de Formule 1 staan. De nieuwe reglementen van 2022 zouden daar ook bij kunnen helpen.

'We hebben nu vijf tot tien jaar de financiële stabiliteit van de Renault Group met de daarbij komende activa. In de Formule 1 wordt steeds minder getest, maar meer gesimuleerd en geanalyseerd', vertelt Rossi via Motorsport.com. Teams leren dus steeds meer via digitale data die voortvloeien uit de simulaties. 'Bij de Renault Group beschikken we over de allerbeste AI machine learning-wetenschappers. Deze zetten we al twintig jaar in op ontwikkelingsgebied, marketing en ga zo maar door. We kunnen deze bijvoorbeeld gebruiken voor onze strategie tijdens een race of voor het doen van data-analyse', vertelt de Fransman.

Volgens Rossi kan dit het team helpen om de anderen in te halen. Maar niet alleen die slimme technologie gaat het team helpen, ook het nieuwe budgetplafond kan al zorgen voor een vooruitgang in prestaties. 'Met de nieuwe reglementen wordt alles weer op nul gezet. Verschuilen achter een bedrag is niet meer nodig. Het spel is min of meer voor iedereen gelijk. Het wordt voor ons iets makkelijker. Het is niet zo dat wij er 200 miljoen dollar insteken en zij 500 miljoen', zegt de Alpine-CEO.

Alpine moet momentum meenemen uit 2021

Bij de Grand Prix van Hongarije in 2021 stond er een 'nieuw' team op de hoogste trede van het podium. Esteban Ocon won namens Alpine. Ook Fernando Alonso deed goede zaken door zijn eerste Formule 1-podium te scoren sinds Hongarije 2014, de Spanjaard deed dat in Qatar. Het Franse team eindigde het jaar sterk en wist AlphaTauri nipt te verslaan. Ze zullen bij Alpine hopen dat deze positieve momenten steeds vaker voor zullen komen in het nieuwe seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws