Brown geeft opdracht mee aan McLaren-talent O'Ward: 'Win het IndyCar-kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Brown geeft opdracht mee aan McLaren-talent O'Ward: 'Win het IndyCar-kampioenschap'

Brown geeft opdracht mee aan McLaren-talent O'Ward: 'Win het IndyCar-kampioenschap'

De jonge Patricio O'Ward is één van de talenten die kans maken op een toekomst in de Formule 1. De Mexicaan is momenteel actief in de Amerikaanse IndyCar Series waar hij rijdt voor McLaren Arrows SP. Hij mocht voor het eerst kennis maken met een Formule 1-auto in de rookietest in Abu Dhabi toen het seizoen afgelopen was. De IndyCar-ster was erg onder de indruk, en dat smaakt naar meer. Maar om de Formule 1 te bereiken moet hij volgens McLaren-CEO Zak Brown maar één doel voor ogen hebben: de IndyCar-titel.

O'Ward is volgens de geleerden één van de beste opkomende talenten in Amerika en hij liet dat ook zien in het IndyCar-seizoen 2021. De 22-jarige coureur werd derde in het kampioenschap achter kampioen Alex Palou en Josef Newgarden. Sinds 2020 is de Mexicaan verbonden aan het team van McLaren, waar hij in 2021 zijn eerste ervaring in een Formule 1 auto kreeg. CEO Brown, die zelf enorm fan is van O'Ward, ziet maar één route naar de Formule 1.

De IndyCar-titel moet het enige doel zijn van O'Ward op dit moment. 'Dit is exact wat ik tegen hem heb gezegd. De snelste manier naar de Formule 1 is de manier waarop Juan Pablo Montoya, Alex Zanardi, Jacques Villeneuve en Michael Andretti het deden: winnen in de IndyCar', zegt Brown via Motorsport.com. De Mexicaan denkt zelf dat hij binnen twee jaar de Formule 1 kan bereiken. 'Ik denk dat hij op rauw talent in de Formule 1 thuishoort. Echter is de F1 wel een heel andere discipline. Hij moet dus veel leren. Maar voor nu moet hij gericht zijn op IndyCar, dat is de beste route naar de F1. Ik denk dat zijn tweejarige tijdlijn dan ook wel redelijk klopt.'

Één probleem, O'Ward heeft (nog) geen superlicentie

Er is echter nog een ander probleem voor O'Ward. Om in de Formule 1 te mogen rijden, heb je een superlicentie nodig. Dat heeft hij niet. Hij liet zich eerder al kritisch uit over hoe matig de IndyCar Series beloond wordt. Met P3 in het kampioenschap pak je namelijk niet genoeg punten, hij zal er toch echt nog minstens tien moeten halen als hij kans wil maken op dat felbegeerde Formule 1-stoeltje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws