Russell over vloerreglement: 'Geen twijfel dat Red Bull en Ferrari te ver zijn gegaan' Formule 1
Formule 1

Russell over vloerreglement: 'Geen twijfel dat Red Bull en Ferrari te ver zijn gegaan'

Russell over vloerreglement: 'Geen twijfel dat Red Bull en Ferrari te ver zijn gegaan'

George Russell denkt dat Red Bull Racing en Ferrari niet binnen de geest van de reglementen zijn gebleven met het ontwerp van hun vloeren. De FIA gaat vanaf de Grand Prix van België controleren op de flexibiliteit van de vloeren, en de matrix die bedacht is, kan zomaar de twee topteams schaden. Russell verwacht dat Mercedes hierdoor dichter bij Ferrari en Red Bull kan komen te liggen, ondanks dat hij weet dat de technische richtlijnen geen garanties bieden.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan is er gezocht naar een mogelijke oplossing voor het stuiteren van de auto's. De FIA kwam met nieuwe technische richtlijnen en deze zullen gehandhaafd worden vanaf het raceweekend in Spa-Francorchamps. Het bestuursorgaan zal onder andere gaan kijken naar de flexibiliteit van de vloeren bij de verschillende Formule 1-teams. Als een vloer te ver doorbuigt dan moeten teams op zoek gaan naar een oplossing, en dat kan performance kosten.

'Spa wordt zeker interessant', wordt Russell geciteerd door Independent. 'Er worden een aantal dingen veranderd in de reglementen en dat kan een aantal teams dichter naar ons toe brengen.' Mercedes heeft momenteel een achterstand ten opzichte van de twee topteams. De Duitse renstal hoopt het gat te dichten na de zomerstop. 'Als team hebben we veel zelfvertrouwen en het geloof dat we de juiste dingen doen. Ik zie niet in waarom we niet mee kunnen doen in de titelstrijd.'

Russell: 'Red Bull en Ferrari zijn te ver gegaan'

Het geloof bij Russell is ontstaan door de mogelijke flexibele vloeren bij Red Bull en Ferrari. De coureur van Mercedes denkt dat de technische richtlijnen de topteams zullen schaden. 'Er bestaat geen twijfel dat Ferrari en Red Bull wat te ver zijn gegaan. Wij hebben de reglementen gerespecteerd. Natuurlijk is er geen garantie dat we dichterbij zullen zitten, want elke auto is anders. Toch denk ik dat het ze zeker niet zal helpen', aldus Russell.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws