Russell gelooft in opwaartse spiraal: 'We zijn hier niet om te vechten voor P2' Formule 1
Formule 1

Russell gelooft in opwaartse spiraal: 'We zijn hier niet om te vechten voor P2'

Russell gelooft in opwaartse spiraal: 'We zijn hier niet om te vechten voor P2'

George Russell gelooft erin dat Mercedes het seizoen een positieve draai zal kunnen geven na de enigszins tegenvallende start. De Duitse renstal staat momenteel vierde achter Red Bull, Ferrari en McLaren en er staat ze dus nog heel wat werk te verrichten. Toch gelooft de Brit dat ze in Australië iets beters kunnen laten zien dan in Bahrein en Saoedi-Arabië.

‘We deden het hier de afgelopen twee jaar goed’, geeft Russell aan tegenover Sky Sports. ‘We startten hier vorig jaar vanaf de tweede en derde plek en vochten zelfs even voor de winst.’ Uiteindelijk ging het team naar huis met een tweede plek voor Lewis Hamilton. Russell reed de wedstrijd zelf niet uit vanwege een mechanisch defect dat een brand veroorzaakte in zijn bolide. Een dubbel gevoel voor het team en iets wat ze dit jaar graag willen voorkomen.

Aston Martin is bewijs dat het snel kan omslaan

De eerste races van het seizoen waren teleurstellend voor Mercedes, maar de Brit ziet er ook positieve kanten aan. ‘We hebben veel geleerd van de eerste twee races. Ik denk dat we morgen zeker een hoop dingen gaan uitproberen met de auto om beter te zien hoe we er alles uit kunnen halen.’ Russell ziet zelfs een mogelijk gevecht achter de auto’s van Red Bull Racing. ‘Er is een zachtere band dit jaar waar Ferrari het vrij goed op doet. Ze kwalificeren goed op de C5’, vindt hij. ‘Als je Red Bull buiten beschouwing laat, is het gevecht erachter echt heel spannend.’

Het vertrouwen van Russell in een opwaartse spiraal voor Mercedes baseert hij deels op de resultaten van Aston Martin vorig jaar. Dat toonde namelijk aan dat alles zeer snel kan veranderen in de Formule 1. ‘We zijn hier uiteindelijk niet om te vechten voor P2’, benadrukt de coureur. ‘We willen vechten voor overwinningen en we weten dat dat een hoge berg is die we moeten beklimmen.’ Het terugvallen van Aston Martin naarmate het 2023-seizoen vorderde, ziet Russell als bewijs dat het snel kan omslaan. ‘Als iemand na de eerste zes races had gezegd dat ze op P5 zouden eindigen in het constructeurskampioenschap, had niemand het geloofd. Dat toont aan hoe snel dingen veranderen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws