F1 in het kort | Geen straf Russell voor incident Piastri, mag podiumplek houden Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Geen straf Russell voor incident Piastri, mag podiumplek houden

F1 in het kort | Geen straf Russell voor incident Piastri, mag podiumplek houden

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Geen straf Russell voor incident Piastri, mag podiumplek houden

Het was nog heel even na de race spannend voor George Russell of er toch nog niet een straf boven het hoofd van de Mercedes-coureur hing. In de laatste rondes van de Canadese race plaatste Russell een inhaalactie op Oscar Piastri in bocht 13, maar de twee raakten elkaar licht en Russell moest uitwijken. De inhaalactie mislukte en Russell moest even later toezien hoe teamgenoot Lewis Hamilton wel in één keer aan de Australiër voorbijkwam. Uiteindelijk haalde Russell ook de McLaren-coureur in, en reed hij naar de derde plaats op het podium. De stewards hebben na de race besloten dat de schuld voor het incident tussen Russell en Piastri niet helemaal aan één van de beide coureurs kon worden toegeschreven, en delen daarom geen verdere straffen uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws