Russell kritisch op regelgeving: 'We verdienen het niet om vanaf de tweede plek te starten' Formule 1
Formule 1

Russell kritisch op regelgeving: 'We verdienen het niet om vanaf de tweede plek te starten'

Russell kritisch op regelgeving: 'We verdienen het niet om vanaf de tweede plek te starten'

Mercedes-coureur George Russell geeft aan graag te zien dat het penalty-systeem bij het verwisselen van de motor heroverwogen wordt. Vooralsnog zijn er negen coureurs die bij aanvang van de Grand Prix in Monza een gridstraf hebben. Dit heeft ophef veroorzaakt, omdat op die manier vrijwel geen enkele coureur start op de plek waar hij kwalificeerde.

'Ik bedoel, het is een double-edged sword', zo vertelt Russell, geciteerd door Motorsport Week. De regel dat coureurs maximaal drie motoren mogen gebruiken in het seizoen, is er niet alleen om het moeilijker te maken voor de teams. 'We proberen duurzamer te zijn in de Formule 1 door minder onderdelen en motoren te gebruiken gedurende een seizoen', begrijpt de Brit.

'Ik ben er zeker van dat ze het zullen heroverwegen'

Russell legt uit dat het onmogelijk is om maar drie motoren te gebruiken met het aantal races dat er momenteel wordt verreden. 'Met steeds meer races hebben we maar drie motoren om ons door 23 races te loodsen, voluit op een enkele motor', geeft de 24-jarige coureur aan. De regel is er niet alleen om duurzamer te zijn, maar ook om de teams te helpen met het budgetplafond. 'Het is een enorm bedrag.'

De Brit verwacht dat de bazen van de koningsklasse nog wel zullen kijken naar de regel. 'Het is normaal dat er onderweg mislukkingen zullen zijn', vertelt hij. 'Ik ben er zeker van dat de Formule 1 de situatie zal heroverwegen', vervolgt de coureur.

'Het was opnieuw een frustrerende sessie'

Russell kwalificeerde zich zaterdag op de zesde plek, maar mag dankzij de straffen van anderen starten op de eerste startrij. 'We verdienen het niet om vanaf de tweede plek te starten na de prestatie van vandaag', vertelt de coureur eerlijk. Hij vindt dat de prestaties die hij leverde tijdens de kwalificatie niet goed genoeg horen te zijn voor de eerste startrij. 'Het was opnieuw een frustrerende sessie omdat we de auto niet op de juiste manier afgesteld konden krijgen', legt hij uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws