Shovlin: 'Met al die penalties staan op we op de beste positie met Russell' Formule 1
Formule 1

Shovlin: 'Met al die penalties staan op we op de beste positie met Russell'

Shovlin: 'Met al die penalties staan op we op de beste positie met Russell'

Mercedes-ingenieur Andrew Shovlin ziet het team profiteren van alle gridstraffen. Terwijl George Russell zich kwalificeerde als zesde, mag hij starten vanaf P2 voor de race. Veel coureurs hebben dit weekend een gridstraf op zich genomen, om te voorkomen dat ze een straf in Singapore of Japan moeten incasseren. Volgens Shovlin heeft de Duitse renstal wel wat risico genomen om geen frisse banden te gebruiken in de laatste run van de kwalificatie, maar dat zorgde niet voor ongemakken.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell konden tijdens de trainingen op de vrijdag merken dat de lage downforce niveaus van Monza hun auto niet helemaal lekker ligt. Aan de achterkant was de bolide erg gevoelig en brak de auto sneller uit. Beide coureurs hadden hier last van, al ging dat vandaag stukken beter. 'De auto is zeker wel lastig geweest tot nu toe, wat ons vooral deed denken aan Spa', legt Shovlin uit in het persbericht van Mercedes. 'Maar onze longruns vanochtend waren sterker dan in VT2, en we hebben wat meer controle over de positie van de balans voor de race.'

Mercedes heeft de auto zo plat mogelijk gemaakt om ervoor te zorgen dat de luchtweerstand de topsnelheid het minste tegenhoudt. Omdat de auto gedurende de vrijdag en de zaterdag verschillende resultaten leverde, is het moeilijk te voorspellen wat de racedag gaat brengen. 'Het is lastig om te weten wat we kunnen verwachten in de race. Zoveel auto's zijn uit positie en dit is een race dat bijna niet voorbij gaat zonder incidenten', gaat de ingenieur verder. Veel coureurs hebben al aangegeven dat ze de eerste chicane moeten overleven. De Prima Variante van Monza is vrij krap, en daar zijn al vaker mensen rechtdoor geschoten.

Hamilton zal aan schade beperking moeten doen

Met de zevenvoudig wereldkampioen achteraan, staat Russell er alleen voor als hij op de eerste startrij staat bij de race. Mercedes hoopt met Russell een goede kans te hebben op een podium. 'Met al die penalties hebben we de beste positie met George. Hopelijk hebben we met George de kans om vooraan te blijven. Lewis moet aan schade beperking doen, maar dat hangt ervan af hoe makkelijk hij de langzamere auto's in kan halen en of we de banden goed kunnen managen ten opzichte van onze tegenstanders', aldus Shovlin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws