Binotto verontschuldigt zich: 'Het was een vergissing om dat woord te gebruiken' Formule 1
Formule 1

Binotto verontschuldigt zich: 'Het was een vergissing om dat woord te gebruiken'

Binotto verontschuldigt zich: 'Het was een vergissing om dat woord te gebruiken'

De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, heeft zijn excuses aangeboden aan Yuki Tsunoda. Na het uitvallen van de AlphaTauri-coureur in Zandvoort vergeleek de in Zwitserland geboren Italiaan de actie met een tsunami. In Japan werd deze uitspraak beledigend opgevat.

In Monza wees een Japanse verslaggever de teambaas op het feit dat de uitspraak niet goed viel in het land. 'Natuurlijk moet ik me verontschuldigen', zo reageerde Binotto tegenover meerdere verslaggevers in Monza. 'Het was een vergissing om dat woord te gebruiken', gaat hij verder. 'Het was niet mijn bedoeling om iets verkeerds te doen. Ik sta heel dicht bij de slachtoffers en dat besef ik eerlijk gezegd.'

De slachtoffers waar Binotto op doelt hebben alles te maken met een tsunami die in 2011 duizenden mensen het leven kostte in Japan. De tsunami en de gevolgen die het met zich meebracht raakten honderdduizenden mensen en is dus nog steeds een gevoelig onderwerp in Japan.

'Ik denk dat Tsunoda een fantastische coureur is'

Binotto benadrukt dat hij het niet slecht bedoelde, maar meer als een grapje. 'Ik denk dat Tsunoda een fantastische coureur is, hij is een geweldige man en we hebben een goede relatie', zo vertelt hij. 'We noemden hem gewoon op een manier om een simpele grap te maken, maar het is een slechte grap', beseft de teambaas.

Ophef na uitvallen Tsunoda

De hele situatie rond Tsunoda tijdens de Dutch GP heeft veel losgemaakt. Zo werd Red Bull Racing beticht van opdrachten geven aan AlphaTauri. Op sociale media kreeg de hoofdstrateeg van het Oostenrijkse team vele haatreacties, omdat Hamilton-fans het idee hadden dat zij ervoor gezorgd zou hebben dat Tsunoda op dat moment uitviel. Door beide teams werd dit echter ontkend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws