Russell sluit Mercedes-winst niet uit: 'Er is nog helemaal niets beslist' Formule 1
Formule 1

Russell sluit Mercedes-winst niet uit: 'Er is nog helemaal niets beslist'

Russell sluit Mercedes-winst niet uit: 'Er is nog helemaal niets beslist'

George Russell start de Grand Prix van Spanje op de tweede startrij, naast zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Het is een stapje terug vergeleken met zijn poleposition in Canada en de Brit weet dan ook zeker dat het nog iets beter had gekund. ‘Ik verwacht dat alles morgen dichter bij elkaar zit’, geeft Russell aan bij Formula1.com.

‘We hebben nu al drie races achter elkaar laten zien dat we vooruitgang boeken’, geeft Russell aan. ‘In Monaco zaten we 20 milliseconden van P3 af. Dat was een podium geweest’, denkt hij. ‘In Canada hadden we natuurlijk die pole’, zegt Russell, die in Montréal niet zijn pole om wist te zetten in een zege. Hij wist wel op het podium te eindigen. ‘Het gat was hier iets groter dan we hadden gehoopt. Lando deed het geweldig’, luiden de complimenten aan zijn landgenoot. ‘Ik verwacht dat alles morgen dichter bij elkaar zit.’

Mercedes doet eindelijk mee voor podiums en zeges

Russell denkt niet dat Mercedes ooit zicht had op een eerste rij in Spanje. ‘We hebben P3 en P4 is het beste resultaat dat we als team konden halen op een zaterdag’, blijft hij realistisch. ‘Ik heb zin wat er nog komt. Er is nog helemaal niets beslist’, blikt hij alvast vooruit op de Grand Prix. ‘Er is hier altijd veel bandendegradatie, dus het zal waarschijnlijk een tweestopper worden', voorspelt de Brit. ‘Het gaat vanavond waarschijnlijk regenen, dus de baan wordt glibberig en glad in de ochtend’, voegt hij er aan toe.

Russell heeft veel zin in de race, zeker nu Mercedes eindelijk weer competitief lijkt te zijn. ‘Het is spannend’, geeft Russell toe. ‘Het is even geleden dat we mee konden doen. Montréal was leuk en we konden er veel van leren’, denkt hij terug aan de vorige race. De Brit spreekt geen specifieke verwachting uit voor de zondag in Barcelona, maar gaat er vooral open in. ‘We kijken wat we kunnen doen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws