Russell: 'We zijn nog steeds op zoek naar dat wondermiddel' Formule 1
Formule 1

Russell: 'We zijn nog steeds op zoek naar dat wondermiddel'

Russell: 'We zijn nog steeds op zoek naar dat wondermiddel'

George Russell stelt dat Mercedes nog steeds zoekt naar dat ene trucje dat ze in een racewinnende positie zet. Mercedes loopt sinds het begin van het seizoen achter de feiten aan, maar zit niet bij de pakken neer. Russell geeft aan meer vertrouwen in de W13 te hebben dan aan het begin van het jaar, maar weet ook dat Mercedes er nog lang niet is.

'We zitten zeker op de limiet, en zijn er het hele jaar al alles uit aan het halen. We hebben progressie geboekt, en kunnen dus met meer vertrouwen de grenzen van het materiaal opzoeken', zo laat Russell bij Formula 1 weten hoe de bolide aanvoelt als hij deze vergelijkt met de auto die hij aan het begin van het jaar tot zijn beschikking had.

Mercedes beschikt in 2022 niet meer over de sterkste krachtbron, maar kan er weinig aanpassingen meer aan doen omdat de reglementen bevroren zijn. Vooral op aerodynamisch gebied valt er dus nog tijd te winnen voor het team uit Brackley. 'We zijn continu aan het ontdekken en weten dat we op aerodynamisch gebied tijd kunnen winnen', geeft de Engelsman dan ook aan.

'Elk weekend werken we eraan, wat ons ook weer een nadeel oplevert. Door het experimenteren hebben we immers nooit een soepel Grand Prix-weekend', geeft hij toe. Op vrijdag worden er geregeld nieuwe onderdelen en afstellingen uitgetest, en daarom ligt de balans na de eerste twee vrije trainingen met regelmaat nog niet goed.

Russell: 'Nog steeds op zoek naar wondermiddel'

Russell weet dat Mercedes niet op zal geven totdat het weer aan de top van de koningsklasse staat. 'We zijn nog steeds op zoek naar het wondermiddel. Het is echter een lang proces', waarschuwt hij. 'Jullie hebben gezien dat we progressie geboekt hebben en het gat gedicht hebben, maar we moeten door blijven werken.' Voorlopig is het gat naar Red Bull Racing en Ferrari nog enkele tienden.

Wint Charles Leclerc de Grand Prix van Hongarije en laat hij het gat naar Max Verstappen krimpen? Zet in en krijg 2,50 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws