Pérez denkt dat Red Bull 'richting miste' met recente wijzigingen aan RB18 Formule 1
Formule 1

Pérez denkt dat Red Bull 'richting miste' met recente wijzigingen aan RB18

Pérez denkt dat Red Bull 'richting miste' met recente wijzigingen aan RB18

Sergio Pérez is van mening dat de verbeteringen van Red Bull Racing aan de RB18 wellicht wat richting missen. In de afgelopen Grand Prix-weekenden heeft de Mexicaan het beduidend zwaarder dan bij de seizoensstart, en eerder gaf hij al aan dat dat te verklaren is door het feit dat Red Bull met de ontwikkeling van de bolide afwijkt van wat hij graag wil in het materiaal. Ook bespreekt hij het vertrek van Sebastian Vettel.

'De races zijn de laatste tijd niet zo rechtdoorzee als voorheen, dus laten we hopen dat het dit weekend beter gaat', zo opent de Red Bull-rijder bij Formula 1 als hem gevraagd wordt wat hij in Hongarije verwacht. Na de uitvalbeurt in Bahrein aan het begin van het seizoen behaalde hij maar liefst vijf podia in de daaropvolgende zeven races. Met een uitvalbeurt in Oostenrijk en een vierde plek in Frankrijk is hij inmiddels al twee keer op rij naast dat podium gevallen.

Dat er progressie geboekt wordt bij zijn team is volgens hem wel duidelijk. Desalniettemin meent hij dat Red Bull niet één duidelijke kant heeft die het opgaat met haar wijzigingen. 'We hebben de auto verbeterd en de afstelling. Misschien dat we wat richting misten, maar laten we hopen dat dat dit weekend niet het geval is', benadrukt hij.

Pérez over Vettel

Ook wordt Pérez nog even gevraagd naar het vertrek van Vettel, die jarenlang met hem op de grid stond. 'Je spendeert zoveel tijd en een groot deel van je leven samen. Het is goed om hem te zien vertrekken, al helemaal omdat hij tevreden met pensioen gaat', ziet Pérez.

'Ik wens hem dan ook het beste toe, evenals zijn familie', zo luidt zijn conclusie over het feit dat de Aston Martin-coureur zijn helm aan de wilgen hangt. Na een Formule 1-carrière waarin hij vier wereldtitels wist te winnen gaf Vettel aan dat hij zich op zijn familie wilde richten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws