Russell wijst belangrijkste reden mislopen SQ3 aan: 'Dat kostte me een paar posities' Formule 1
Formule 1

Russell wijst belangrijkste reden mislopen SQ3 aan: 'Dat kostte me een paar posities'

Russell wijst belangrijkste reden mislopen SQ3 aan: 'Dat kostte me een paar posities'

Waar Lewis Hamilton nog net geen regendansje deed, daar baalde George Russell juist enorm van de neerslag tijdens de sprintkwalificatie op het Shanghai International Circuit. De Brit, die niet door SQ2 zou komen, stelt namelijk dat de komst van de regen en met name het gevolg daarvan de belangrijkste oorzaak van zijn vroege uitschakeling is.

Russell geldt als één van de grootste verliezers van de sprintkwalificatie. De Mercedes-coureur werd door de beide Stake F1-coureurs buiten de top tien gedrukt in SQ2 en dat betekende dat de enkelvoudig Grand Prix-winnaar vroegtijdig uit zijn W15 kon stappen. Russell baalt van het resultaat, maar heeft wel een duidelijke verklaring voor zijn vroege uitschakeling. 'Het was zeker niet makkelijk', somt Russell tegenover F1TV zijn dag op. 'We hadden eigenlijk maar één ronde in SQ2. We probeerden zo snel mogelijk naar buiten te gaan, maar ik kwam vast te zitten tussen misschien wel twaalf andere auto's, waardoor ik veel temperatuur in de banden verloor', wijst Russell de belangrijkste reden voor het mislopen van SQ3 aan.

'Het zat allemaal dicht bij elkaar', vervolgt Russell. 'Eén tiende had een verschil van vier á vijf posities kunnen maken. Maar helaas zit ik nu aan de onderkant van die groep', aldus een teleurgestelde Russell, die nog wel een positief punt ziet. 'Het is frustrerend dat je zo dicht bij SQ3 zit en dan de regen ziet komen. Wie weet wat er dan mogelijk was geweest in SQ3. We moeten zaterdag omarmen, want we kunnen dan posities goedmaken en we krijgen een nieuwe kans in de kwalificatie.'

Grip lager dan verwacht

Russell stelt verder erg verrast te zijn door het lage gripniveau op het Shanghai International Circuit. 'De grip is echt heel laag, nog lager dan wat we hadden verwacht', zegt de coureur uit Kings Lynn. 'Ik denk dat de tijden drie, vier lager langzamer waren dan vooraf berekend. Er zijn ook geen andere klassen, zoals F2 of F3 om de grip te verbeteren, dus iedereen blijft glijden. We hebben in de vrije training ook alleen maar op de harde band gereden en nu maar twee rondjes op medium. Het is moeilijk in te schatten, maar we zien het zaterdag wel. Misschien kunnen we richting de race nog wat aanpassen', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws