Wolff maakt geen stampij over beslissing wedstrijdleiding: 'Anders zou hij nog sneller zijn geweest' Formule 1
Formule 1

Wolff maakt geen stampij over beslissing wedstrijdleiding: 'Anders zou hij nog sneller zijn geweest'

Wolff maakt geen stampij over beslissing wedstrijdleiding: 'Anders zou hij nog sneller zijn geweest'

Toto Wolff heeft er geen enkel probleem mee dat Lando Norris zijn verloren snelste tijd in SQ3 van de sprintkwalificatie op het Shanghai International Circuit uiteindelijk weer terugkreeg. Het betekende echter wel dat daardoor niet Mercedes-coureur Lewis Hamilton, maar zijn jongere landgenoot de sprintpole voor zich op wist te eisen. Wolff heeft daar dus vrede mee en legt uit waarom.

Weinig trainingstijd en flink wat regen zorgden ervoor dat de sprintkwalificatie voor het nodige spektakel zorgde. En onder lastige omstandigheden leek de ervaring van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton goed van pas te komen. De 39-jarige Brit, die tot dusver een bijzonder moeilijk seizoen kent, leek op de poleposition voor de sprintrace af te stevenen toen Norris zijn snelste tijd wegens het overschrijden van de baanlimieten in moest leveren. In de laatste seconden van SQ3 schoot de naam van Norris links in de toren echter weer naar P1 en werd Hamilton een plekje naar achteren geduwd.

Geen probleem met teruggeven tijd Norris

Er heerste nog wel wat onduidelijkheid over de reden dat Norris zijn tijd weer terugkreeg. Zo dacht McLaren-teambaas Andrea Stella dat dit waarschijnlijk kwam omdat Norris in de ronde ervoor in de laatste bocht buiten de baan was gekomen en daardoor dacht de wedstrijdleiding mogelijk dat dit gevolgen had voor de daaropvolgende ronde van de jonge Brit. Wolff lijkt echter naar een andere mogelijke oorzaak te hebben gekeken.

'Ik zag dat hij met vier wielen buiten de baan kwam, maar eerlijk gezegd was dat juist nog langzamer', zegt de Mercedes-teambaas na afloop van de sprintkwalificatie tegen het Duitse Sky. 'Omdat er nu aan de buitenkant van de bocht een grindbed ligt, is het geen voordeel meer om buiten de baan te komen. Hij (Norris, red.) zou dus waarschijnlijk nog sneller hebben gereden, dus dat vind ik prima', aldus de 52-jarige Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws