Sainz baalt van uitvalbeurt in Oostenrijk: 'Kreeg hoop op kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Sainz baalt van uitvalbeurt in Oostenrijk: 'Kreeg hoop op kampioenschap'

Sainz baalt van uitvalbeurt in Oostenrijk: 'Kreeg hoop op kampioenschap'

Carlos Sainz baalt van zijn uitvalbeurt in Oostenrijk, die op een voor hem zeer ongelukkig moment kwam. De Spanjaard reeg een aantal goede resultaten aaneen en klom weer wat in het kampioenschap, en ook in Oostenrijk was hij op weg naar goede punten. De hoop opgeven doet hij niet, want Ferrari heeft nog altijd een sterke bolide zo vindt hij.

Voor de Spanjaard kwam het moment van uitvallen erg ongelukkig, want het team en hijzelf kwamen net in de flow na een moeilijke start van het seizoen, zo vertelt hij in gesprek met Motorsport.com. 'Niet alleen het team, maar ik had ook het momentum nadat ik in Canada voor de zege vocht, in Silverstone won, in Oostenrijk opnieuw voor de zege vocht en de laatste paar races in de mix zat.'

De Ferrari-coureur was dan net weer lekker bezig met goede resultaten halen. 'En eigenlijk veel punten halen en het gevoel hebben dat ik weer hoop kreeg op een kampioenschap. Plotseling, komt de nul niet op een goed moment. Maar het mooie is dat we elke race kunnen winnen als we de bal erin houden', ziet hij het wel positief in. De motor is immers wel sterk en snel genoeg om voor de winst te strijden.

Sterke bolide tot beschikking

Sainz is dan ook absoluut tevreden over de auto die hij tot zijn beschikking heeft en ziet dat het team zich blijft ontwikkelen en sneller wordt. 'Dat de wagen supersterk is, en het elke race blijft verbeteren. We blijven er rondetijden mee vinden. En er is nog een half seizoen te gaan, dus dat is goed nieuws', zo laat hij weten dat er nog meer in de pijplijn zit voor verbeteringen dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws