Sainz blij met derde plaats in Monaco: 'De rode vlag heeft mijn dag gered' Formule 1
Formule 1

Sainz blij met derde plaats in Monaco: 'De rode vlag heeft mijn dag gered'

Sainz blij met derde plaats in Monaco: 'De rode vlag heeft mijn dag gered'

In Monaco wist het team van Ferrari twee podiumplekken te behalen. Charles Leclerc won zijn thuisrace en teamgenoot Carlos Sainz eindigde op de derde plaats. Even leek het er in de eerste ronde van de race op dat Sainz zou uitvallen nadat zijn auto kort die van Oscar Piastri had geraakt. Maar gelukkig kon de Spanjaard zijn race vervolgen. Voor de camera van F1TV vertelt Sainz over zijn enerverende race.

'Het was een opluchting', vertelt Sainz over het behalen van de derde plaats. 'Soms heb je pech na het soort contact dat ik had met Piastri. Soms krijg je niet eens een lekke band. Vandaag had ik een klein contact en vervolgens een lekke band. Ik voelde mij daar best wel door ontdaan.' Net na het contact tussen Piastri en Sainz vond er een enorme crash tussen Sergio Pérez, Kevin Magnussen, en Niko Hülkenberg plaats waardoor de rode vlag werd gehesen.

Rode vlag heeft de dag gered

'De rode vlag heeft eigenlijk mijn dag gered', vertelt Sainz. 'Daarna ging het echt zoals we hadden verwacht. De snelheid was heel goed tijdens de race.' Het circuit van Monaco staat erom bekend enorm smal te zijn waardoor inhalen vrijwel onmogelijk wordt gemaakt. Sainz was erop uit om Piastri in te halen en op de tweede plaats terecht te komen, maar dat lukte niet. 'Het was onmogelijk om er lang te komen', vertelt hij.

Na de race was Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur zeer te spreken over het optreden van Sainz tijdens de race. Het gat met Piastri bleef relatief klein en Lando Norris en George Russell werden op afstand gehouden. 'Ik deed alles wat ik kon om Norris onder controle te houden. En ook om de Safety Car-gaten en de pitstop gaten te behouden. Voor een één-drie voor het team zorgen was echt mijn prioriteit.'

Al met al is de Spanjaard erg te spreken over het weekend in Monaco. 'Ik had al het idee dat de snelheid goed ging zijn. Ik was vrijdag tijdens de training de snelste als het ging om de racepace. Vandaag wist ik dat met een lange stint op de harde banden en met mijn bandenmanagement ik sterk kon zijn. Maar dit blijft Monaco, je kan niet inhalen. Al zette ik Piastri een beetje onder druk en probeerde ik hem te dwingen een fout te maken, bleef hij sterk en was er geen doorgang.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws