Sainz duidelijk over sfeer bij Ferrari na kwalificatie: 'Niemand in het team is blij' Formule 1
Formule 1

Sainz duidelijk over sfeer bij Ferrari na kwalificatie: 'Niemand in het team is blij'

Sainz duidelijk over sfeer bij Ferrari na kwalificatie: 'Niemand in het team is blij'

Carlos Sainz wist op de zaterdag in Engeland als enige Ferrari de top tien te halen. De Spanjaard wist tijdens de kwalificatie niet verder te komen dan P7 en is niet de snelste coureur met een Ferrari-motor, gezien Nico Hülkenberg vanaf P6 mag starten. 'Je gaat altijd tekortkomen', zegt hij voor de camera van Viaplay.

'Uiteraard ben ik niet blij', is Sainz direct heel duidelijk over zijn prestatie tijdens de kwalificatie op Silverstone. 'Niemand in het team is blij met deze situatie', vervolgt hij. Toch komt het resultaat niet als een totale verrassing voor de Italiaanse renstal. 'We hadden wel verwacht het lastig te krijgen op een circuit als Silverstone na de moeilijkheden die we eerder ondervonden op soortgelijke banen', geeft de Madrileen eerlijk toe.

Sainz geïnteresseerd in huidige performance Mercedes

De afgelopen tijd doen er weer geruchten de ronde over een mogelijk overstap van Sainz naar Mercedes, dat de race begint met twee bolides op de eerste rij. 'Het is wel interessant om te zien hoe ver Mercedes voor ons staat', zegt de Spanjaard over het team dat hem wellicht toch wel zou willen vastleggen. 'We moeten echt beter worden. Het is duidelijk wat er aan de hand is', komt hij echter direct weer tot de orde van de dag. 'De anderen ontwikkelen goed en wij moeten terug naar het pakket van Imola. Wanneer je tijdens de ontwikkeling een stap terug moet doen, ga je altijd tekortkomen', stelt hij vast.

Het pakket van Imola heeft voordelen en nadelen, zo blijkt. 'Het voelt voorspelbaarder', legt Sainz uit. De resultaten met het pakket vallen tegen ten opzichte van de directe rivalen, zeker gezien Mercedes nu stappen zet. Het ontbreekt bij het upgradepakket van Imola aan snelheid, maar het is voor de coureurs wel fijn om de controle te kunnen houden over de auto. 'We weten dat het niet sneller is, maar het is beter te besturen', zegt Sainz hierover.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws