Sainz gaat voor overwinning in thuisrace: 'Niemand wil het meer dan ik' Formule 1
Formule 1

Sainz gaat voor overwinning in thuisrace: 'Niemand wil het meer dan ik'

Sainz gaat voor overwinning in thuisrace: 'Niemand wil het meer dan ik'

Carlos Sainz kijkt ernaar uit om volgende week zijn thuisrace te mogen verrijden. De Ferrari-coureur hoopt dat hij de Spaanse fans kan trakteren op een overwinning, aangezien hij nu de auto onder zich heeft die in staat is om races te winnen. Sainz hoopt dan ook dat mensen hem zullen aanmoedigen vanaf de tribunes op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Sainz wist in Miami eindelijk weer punten te scoren. De verwachtingen voor de Grand Prix van Spanje zullen dan ook hooggespannen zijn bij de Spanjaard. 'Het wordt een intense week, maar ik denk ook dat het heel leuk gaat worden', begint de Ferrari-coureur bij AS. 'Ik ga ervan genieten, want dit is de eerste dat ik in Barcelona een oprechte kans heb om te vechten for een podium en een overwinning. Ik denk dat het een unieke Grand Prix gaat worden voor mij.'

Tot nu toe heeft Sainz nog niet het geluk gehad om een race te winnen. In 2020 kwam de toenmalig coureur van McLaren het dichtste bij, maar nu hoopt hij het te kunnen bewerkstelligen. 'Het zou echt geweldig zijn om de race te winnen, want dat betekent dat ik mijn eerste overwinning in de Formule 1 in mijn thuisland boek. Dat is iets waar ik elke dag keihard voor werk en ik hoop het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. De fans willen het, maar niemand wil het meer dan ik.'

Sainz: 'Ik rijd mijn beste races in Spanje'

Sainz hoopt dan ook dat de Spaanse fans hem een hart onder de riem steken in Barcelona. De coureur kijkt in ieder geval vol vertrouwen uit naar de Grand Prix. 'Ik wil gewoon dat de fans achter me staan tijdens de race, want dat merk ik echt wel als ik in de auto zit. Mijn beste races heb ik tot nu toe in Spanje verreden. Ik heb er altijd punten gescoord als ik de auto had die daar toe in staat was. Dit jaar ga ik natuurlijk proberen te winnen', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws