Sainz gelooft niet dat Red Bull in de problemen zit: 'Als je naar de longruns kijkt, dan hadden ze de sterkste auto' Formule 1
Formule 1

Sainz gelooft niet dat Red Bull in de problemen zit: 'Als je naar de longruns kijkt, dan hadden ze de sterkste auto'

Sainz gelooft niet dat Red Bull in de problemen zit: 'Als je naar de longruns kijkt, dan hadden ze de sterkste auto'

Ferrari is het raceweekend in Singapore uitstekend begonnen. Charles Leclerc topte de tijdenlijst in VT1 en Carlos Sainz sloot een paar uur later de tweede sessie als snelste af. Sainz laat na afloop weten positief verrast te zijn door het sterke optreden van Ferrari op het Marina Bay Street Circuit. De Spanjaard rekent zich echter niet rijk, want Red Bull zag er namelijk opnieuw goed uit in de longruns.

De openingsdag in Singapore had voor Ferrari haast niet beter kunnen verlopen. In beide sessies bezetten de mannen van het Italiaanse de eerste twee plaatsen op de tijdenlijst. In VT1 was Leclerc nip de snellere van de twee en in avondsessie nam Sainz die rol van zijn teamgenoot over. Ferrari lijkt er, tot de verbazing van Sainz, dus erg goed bij te zitten dit weekend.

'Ik ben wel een beetje verrast', zegt Sainz op de officiële website van de Formule 1. 'Maar aan de andere kant moet je in Singapore met alles rekening houden. Je hebt in het verleden hele rare prestatieschommelingen gezien op dit circuit, omdat het een heel bijzonder circuit is, en tot nu toe lijkt het erop dat het goed bij onze auto past. We zijn in VT1 goed van start gegaan en hebben de setup een beetje verfijnd zodat de auto in VT2 iets sneller zou zijn. Het ziet er goed uit, maar ik geloof dat de baan morgen gaat veranderen', houdt Sainz een slag om de arm. 'De grip zal aanzienlijk toenemen en het gaat erom wie de perfecte afstelling voor zaterdag vindt.'

Sainz ziet Red Bull na problemen 'gewoon' als de favoriet

Red Bull Racing domineerde tot dusver alle races in 2023, maar in Singapore waren coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez allerminst tevreden over de balans van de RB19. Het Red Bull-duo was aan het einde van de dag pas terug te vinden op de zevende en achtste plaats en lijkt dus een zwaar weekend tegemoet te gaan. Al denkt Sainz dat het allemaal wel meevalt. 'Ik geloof het niet', zegt Sainz, als hem gevraagd wordt of Red Bull in de problemen zit. 'Als je naar het tempo in de longruns kijkt, dan leken ze de sterkste auto te hebben. Als ze het probleem in de korte run hebben opgelost, dan zullen ze gewoon strijden voor de poleposition', aldus Sainz, die ook de andere topteams niet uitvlakt.

'Hopelijk doen wij ook mee in de strijd om pole. Het lijkt er overigens op dat Aston, McLaren en Mercedes ook mee kunnen vechten. Ik denk dus dat we morgen een spannende dag tegemoet gaan en hopelijk kunnen we er het beste uit halen', sluit Sainz zijn verhaal af.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws