Schumacher legt heftig ongeluk in Monaco uit: ‘Het voelde super vreemd’ Formule 1
Formule 1

Schumacher legt heftig ongeluk in Monaco uit: ‘Het voelde super vreemd’

Schumacher legt heftig ongeluk in Monaco uit: ‘Het voelde super vreemd’

Haas-coureur Mick Schumacher had een vrij zware crash in de Grand Prix van afgelopen weekend. De 23-jarige Duitser kon na de crash op wonderbaarlijke wijze zelf uit zijn Haas-bolide komen en hoefde alleen een routinecontrole te ondergaan in het medisch centrum. ‘Het gaat goed met me’, zei Schumacher na afloop.

Formule 1-auto's zijn tegenwoordig veel veiliger dan een paar jaar geleden. In dit opzicht is er vooruitgang geboekt, vooral tijdens de ambtstermijn van ex-FIA-president Jean Todt. Ter herinnering: Romain Grosjean overleefde zijn brandongeval in Bahrein in 2020 met slechts lichte brandwonden, hoewel zijn Haas-auto door de vangrail vloog.

De zogenaamde 'overlevingscel' in de auto is gemaakt van koolstofvezel in plaats van plaatwerk, wat de chauffeurs beschermt bij een grote impact. Ook stonden er TecPro-barrières bij de zwembadchicane in Monaco. De hoogontwikkelde plastic blokken hebben de impact van Mick Schumacher opgevangen en beschermen beter dan bijvoorbeeld bandenstapels of plaatwerk.

Schumacher begrijpt niet wat er gebeurde

De Haas-coureur week in ronde 27 iets af van de ideale lijn. Daardoor kwam hij terecht op een nat stuk van de baan en verloor hij de controle in de chicane van het zwembad. Zijn Haas-auto draaide verschillende keren rond en botste in tweeën nadat hij de barrière had geraakt.

‘Het voelde super raar. We waren iets van de ideale lijn af. Dus ik heb een natte plek geraakt of er was iets met de voorband. Toen keerde de auto. Ik heb geprobeerd dat te corrigeren. Dat was heel jammer’, legde Schumacher uit over zijn ongeluk na de race in Monaco op Sky. ‘Ik begrijp niet wat daar is gebeurd’, zei hij via de radio naar de pits terwijl hij nog in de auto zat.

Dramaweekend voor Haas

Voor Haas eindigde het Formule 1-weekend opnieuw zonder punten na het uitvallen van beide coureurs. ‘Qua tempo waren we erbij. Het ging erom de auto op het goede spoor te houden. 'Helaas kon ik dat niet’, aldus Schumacher tegen onder meer TZ. Haas moet door de crash van Schumacher opnieuw een flink bedrag uitgeven, zoals te lezen is in Brokkenpiloten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws