Vasseur redelijk tevreden na GP Azerbeidzjan: 'De topsnelheid was indrukwekkend' Formule 1
Formule 1

Vasseur redelijk tevreden na GP Azerbeidzjan: 'De topsnelheid was indrukwekkend'

Vasseur redelijk tevreden na GP Azerbeidzjan: 'De topsnelheid was indrukwekkend'

Frédéric Vasseur kijkt redelijk tevreden terug op de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Fransman zag dat Charles Leclerc niet over de gehele raceafstand mee kon strijden voor de overwinning, maar desondanks wel een positief resultaat wist te boeken. Voor de Italiaanse renstal zit er nu niets anders op dan het analyseren van de data en zich te richten op de Grand Prix van Miami, die voor aankomend weekend op de planning staat.

Leclerc mocht de race aanvangen vanaf poleposition, maar de coureur van Ferrari was in de derde ronde, toen de DRS werd geactiveerd, al zijn koppositie kwijt. Het was duidelijk dat de Italiaanse renstal niet kon vechten met de coureurs van Red Bull. Toch is Vasseur best tevreden met wat de SF-23 heeft laten zien. 'De topsnelheid was indrukwekkend en in Bakoe is het moeilijk om te vechten, maar we moeten nu alles begrijpen en vervolgens verbeteren', geeft de Ferrari-teambaas aan bij Sky Sports.

Leclerc kende wel een stuk beter weekend dan teamgenoot Carlos Sainz. De goede prestaties van de Monegask zijn zeker welkom, aangezien de Scuderia in de eerste drie races meerdere problemen kende. 'Het is zeker een goede prestatie met de twee polepositions en het podium. Het is goed voor het moraal en de motivatie van het team. We moeten de positieve punten van het weekend benadrukken.'

Vasseur: 'Moeten ons verbeteren op de lange stints'

Het was voor Leclerc op het Baku City Circuit wel zinloos om te verdedigen tegen Max Verstappen en Sergio Pérez. De racesnelheid van de Ferrari-bolide zit nog altijd niet op het niveau van Red Bull, maar daar moet snel verandering in komen. 'Vanaf de eerste ronde was het tempo er en nu moeten we ons verbeteren op de lange stints. Ook al was het tempo er, we waren niet in staat om over een raceafstand voor de overwinning te strijden. We moeten het nemen zoals het is en ons nu richten op Miami', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws