Russell teleurgesteld na slechte herstart: 'Hadden de potentie om P5 te eindigen' Formule 1
Formule 1

Russell teleurgesteld na slechte herstart: 'Hadden de potentie om P5 te eindigen'

Russell teleurgesteld na slechte herstart: 'Hadden de potentie om P5 te eindigen'

George Russell baalt flink van zijn fout bij de herstart. De Mercedes-coureur wist aan het begin van de race een hoop plaatsen goed te maken, maar dat gooide hij weg nadat de safetycar naar binnen kwam. Russell viel terug naar de achtste plek en kon vanaf dat moment geen vuist meer maken, omdat hij erachter kwam dat inhalen heel moeilijk bleek. In de aankomende weken hoopt de Brit echter wel dat Mercedes een stap voorwaarts kan maken.

Russell moest de race aanvangen vanaf de elfde plek, maar de coureur van Mercedes kwam goed weg bij de start. Na het incident van Nyck de Vries kwam de safetycar naar buiten en bij de herstart ging het mis voor de jonge Brit. Toen hij eenmaal achter een andere auto vastzat, was er geen redden meer aan. 'Ik denk dat de pace wel goed was, maar volgen en inhalen lijkt een stuk moeilijker dit jaar', geeft Russell toe bij Formula 1. 'Na de herstart was het gewoon in dezelfde volgorde doorrijden.'

'Ik ben teleurgesteld, want ik kende een hele goede start waardoor ik ook een paar posities won. Daarna schoot ik bij de herstart rechtdoor, crashte ik bijna tegen Fernando (Alonso, red.) aan en verloor ik een positie aan Lance (Stroll, red.)', vervolgt de Mercedes-coureur. Russell kwam als achtste over de streep. Lewis deed het iets beter door op de zesde plek te eindigen. 'Uiteindelijk hadden we in potentie op P5 kunnen eindigen.'

Russell: 'Dan lijkt je progressie niet zo groot'

De aankomende weken zal Mercedes met updates komen om zo het gat richting Red Bull Racing te dichten. Andere teams hebben ook al dingen in de pijplijn, waardoor Russell niet zeker weet of Mercedes ook daadwerkelijk een stap zal zetten. 'Ik hoop natuurlijk op meer performance, maar dat doet iedereen. Dat lijkt je progressie niet zo groot. Hopelijk kunnen we het beter doen dan onze concurrentie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws