Winkelman ziet Ferrari gigantisch afgaan: ‘Dit was een nachtmerrie’ Formule 1
Formule 1

Winkelman ziet Ferrari gigantisch afgaan: ‘Dit was een nachtmerrie’

Winkelman ziet Ferrari gigantisch afgaan: ‘Dit was een nachtmerrie’

Na een dubbel podium in Monaco, inclusief overwinning, liep de Grand Prix van Canada uit op een ramp voor Ferrari. Het team uit Maranello zag beide coureurs het einde van de race niet halen en dus gaat het team zonder punten terug naar Europa. ‘Daar hebben we het oude Ferrari weer’, zegt Rick Winkelman in een interview met Motorsport.com.

Na de thuiszege van Charles Leclerc in Monaco was het groot feest bij Ferrari en des te zuurder is de dubbele DNF in Montréal. De Italiaanse renstal kende een slechte kwalificatie waarbij geen van de twee coureurs Q3 wist te halen. Punten leken ver weg, maar door twee uitvalbeurten bleef Ferrari uiteindelijk helemaal puntloos in Canada. Ook Winkelman ziet het enorme contrast tussen de twee afgelopen races. ‘Hij straalde enorm in Monaco en dat was terecht’, zegt de autosportcommentator over Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur. ‘Hij toont zijn emoties openlijk, maar nu heb ik hem eigenlijk amper gezien’, zegt hij, verwijzend naar Canada.

De Nederlander vraagt zich af wat er door de teambaas heenging tijdens de race in Montréal. ‘Hoe zou hij zich voelen? Hij weet ook wel dat één goede race niet betekent dat je direct aan de top staat’, weet Winkelman. Hij ziet de rampzalige race van Ferrari in Canada dan ook als het bewijs daarvoor. ‘Misschien is het een wake-up call voor ze. Monaco was echt een droom, vooral voor Leclerc’, aldus de commentator. ‘Dit was een nachtmerrie.’

Winkelman verwacht niet dat problemen blijvend zijn

Dat het een nachtmerrie was, was volgens Winkelman al vroeg te horen over de boordradio. Bryan Brozzi, de engineer van Leclerc, had vooral negatief nieuws voor zijn coureur. ‘Hij kreeg al vroeg te horen dat zijn power unit niet goed functioneerde’, zegt Winkelman. ‘Er volgde meteen een discussie over de boordradio.’ De stroeve communicatie zorgde voor frustratie bij Leclerc, die enkel te horen kreeg dat hij een motorprobleem had, wat werd geconcludeerd uit het feit dat hij tijd verloor op de rechte stukken. ‘Daar hebben we het oude Ferrari weer’, dacht Winkelman op dat moment. ‘Hopelijk was het eenmalig en staan ze er in Barcelona weer.’

Ondanks het rampscenario dat zich afspeelde in Canada, verwacht de commentator niet dat Ferrari te maken heeft met blijvende problemen. Ze moeten volgens hem vooral niet in paniek raken. ‘Ze moeten hard blijven werken om een topteam te zijn bij alle races’, luidt het advies van Winkelman. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het goedkomt met de Italiaanse renstal onder de aanvoering van teambaas Vasseur. ‘Ze gaan gewoon richting de top, dan hebben we straks vier topteams’, voorspelt Winkelman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws