'Red Bull wil in 2025 in Spanje testen, andere teams gaan liever naar Bahrein' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

'Red Bull wil in 2025 in Spanje testen, andere teams gaan liever naar Bahrein'

'Red Bull wil in 2025 in Spanje testen, andere teams gaan liever naar Bahrein'

De meeste teams hebben een voorkeur voor wintertestdagen in Bahrein, zo meldt Auto, Motor und Sport. Reden hiervoor zou vooral het weer zijn. Waar de openingsrace van het Formule 1-seizoen dit jaar ook verreden werd in Bahrein, zullen de teams en coureurs volgend jaar naar Australië moeten reizen voor de eerste race van 2025.

Het Duitse medium meldt ook dat de teams het eens zijn geworden over de data voor de testdagen. De nieuwe bolides zouden op 26, 27 en 28 februari 2025 voor het eerst samen op het circuit rijden. Het is nog niet helemaal zeker waar de testdagen zullen plaatsvinden. Zowel het Bahrain International Circuit als het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn wel eens het toneel geweest voor de eerste rondes van de auto’s voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

Bahrein zou de voorkeur genieten omdat het weer daar stabieler is. Voor testdagen op het circuit in Spanje zouden echter minder kosten in rekening gebracht hoeven te worden. Meer dan de helft van de teams op de grid rijdt liever in Bahrein. Enkel Red Bull Racing, Visa Cash App RB en Stake F1 geven de voorkeur aan testdagen op het Europese continent. De uiteindelijke beslissing wordt binnenkort gemaakt door de Formule 1-Commissie, waarin alle teams vertegenwoordigd zijn en waar ze ook inspraak hebben.

In 2026 mogelijk ander testformat

In 2025 blijft het format voor de testdagen hetzelfde als in 2023 en 2024. Dit betekent dat de teams drie dagen hebben om te kijken waar de nieuwe bolides staan. In 2022 ging er een nieuw technisch reglement in en werd er een uitzondering gemaakt. De teams kregen toen meer tijd om te testen. Volgens Auto, Motor und Sport zouden de teams in 2026 zes testdagen krijgen, verdeeld over twee weken. Deze testdagen zouden op twee verschillende circuits plaatsvinden, zoals ook in 2022 het geval was. Toen testten de teams in februari drie dagen in Barcelona en in maart drie dagen in Bahrein.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws