Sainz niet zeker over kansen Ferrari tijdens thuisrace: 'Ik denk dat het van het circuit afhangt' Formule 1
Formule 1

Sainz niet zeker over kansen Ferrari tijdens thuisrace: 'Ik denk dat het van het circuit afhangt'

Sainz niet zeker over kansen Ferrari tijdens thuisrace: 'Ik denk dat het van het circuit afhangt'

Carlos Sainz heeft zin in de thuisrace van zijn Ferrari-team, hoewel hij er nog niet van overtuigd is dat de Scuderia dit weekend ook weer goed kunnen geen presteren. Volgens de Madrileen zijn er nog zeker gebieden waarop de SF-24 verbeterd kan worden. Verder licht de Spanjaard ook een klein tipje van de sluier op betreffende zijn toekomst in de koningsklasse van de motorsport.

'Het kan niet beter worden. Een Ferrari-coureur in Imola, met een upgrade komend weekend. Ik mag niet klagen', antwoordt de Spanjaard wanneer hij wordt gevraagd naar hoe het weekend in Imola ingaat, tijdens de persconferentie. Toch is de Ferrari-coureur er nog niet helemaal van overtuigd dat Ferrari de strijd met de concurrentie gaat winnen in hun thuisrace. 'Ik denk nog steeds dat het van het circuit afhangt.'

Volgens Sainz ligt nog altijd niet elk circuit de SF-24, waardoor de twee Ferrari-coureurs niet op elk circuit even goed kunnen presteren. 'Ik denk dat Miami meer een circuit was voor onze auto. Het voelde goed aan en in China en Suzuka voelde het niet goed aan met onze auto. Dus ik denk dat het meer van het circuit afhangt. We moeten onze auto blijven ontwikkelen, want er zijn bochten, zoals tijdens de race in Suzuka, waar onze auto het moeilijk heeft.'

De Madrileen werd verder nog even gevraagd naar zijn toekomst in de Formule 1. Sainz moet aan het einde van het jaar zijn huidige renstal Ferrari verlaten, maar weet nog niet bij welk team hij in 2025 terechtkomt. Sainz zegt zelf nu dat er nog geen nieuws is over zijn toekomst, maar dat er langzaamaan wel progressie is.

Sainz nostalgisch over oude Formule 1

Naast zijn eigen toekomst in de Formule 1 komt ook nog even de toekomst van het circuit van Imola aan bod. 'Ik denk dat we zeker wat missen bij alle nieuwe locaties en ik ben blij dat de kalender locaties als deze houdt, Imola, Monaco volgende week', vertelt Sainz eerlijk, die ook nog wel wat kritisch is op de oude circuits. 'Ik denk dat er nog wel wat werk te doen is om de inhaalmogelijkheden op de oude circuits te verbeteren.' Daarnaast hoopt Sainz ook dat de Formule 1 snel werk zal gaan maken van het verbeteren van de motorgeluiden. Voor de Spanjaard zijn de oude, hardere geluiden van de motoren nostalgie, en herinnert hij zich nog goed dat hij tijdens zijn eerste bezoek aan een Formule 1-race zich geïntimideerd voelde, maar dat hij daarna wel gelijk fan werd van de motorsport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws