Bij goed aanbod sluit Tsunoda vertrek niet uit: 'Ik moet aan de toekomst denken' Formule 1
Formule 1

Bij goed aanbod sluit Tsunoda vertrek niet uit: 'Ik moet aan de toekomst denken'

Bij goed aanbod sluit Tsunoda vertrek niet uit: 'Ik moet aan de toekomst denken'

Als het gaat over een eventueel zitje voor Liam Lawson bij Visa Cash App RB wordt er vaak van uitgegaan dat Daniel Ricciardo het veld zal moeten ruimen. Toch is het niet de enige mogelijkheid, want Yuki Tsunoda sluit niet uit dat hij de Red Bull-familie zal verlaten als er iets op zijn pad komt. ‘Natuurlijk moet ik ook aan de toekomst denken’, gaf hij in Imola aan tegenover verschillende media, waaronder PlanetF1.

De Japanner voegde zich in 2019 bij de academie van Red Bull en rijdt al jaren in de Formule 1 bij het zusterteam van de Oostenrijkse renstal. De resultaten van de coureur in het eerste kwart van het seizoen hebben aangetoond dat er wel meer reden is om hem bij het team te houden dan zijn connecties met Honda. Honda maakt echter in 2026 de switch naar Aston Martin en dus wordt Tsunoda ook regelmatig aan het team uit Silverstone gelinkt.

Tsunoda sluit stap buiten Red Bull-familie niet uit

Voorlopig zijn er nog geen contractonderhandelingen met Red Bull gaande, geeft Tsunoda aan. ‘Ik heb nog niets gehoord binnen Red Bull, als ik eerlijk moet zijn’, zegt de Japanner. ‘Ik heb nog niets getest dus ik heb geen idee wat er daar allemaal gebeurt.’ Hij lijkt het voorlopig prima naar zijn zin te hebben bij zijn huidige team. ‘Als ik bij Red Bull kan blijven is dat geweldig, maar zelfs RB is in vorm. Als ik bij RB kan blijven is dat ook geweldig’, vindt Tsunoda.

Een overstap naar een team buiten de Red Bull-familie sluit de Japanner ook niet uit. ‘Natuurlijk moet ik ook aan de toekomst denken. Je weet nooit wat er zal gebeuren als ik een interessant aanbod krijg’, aldus de Japanner. ‘Maar natuurlijk maak ik al sinds ik jong was deel uit van de Red Bull-familie en ik zou het liefst zo lang mogelijk willen blijven. Ik voel hun steun en dus wil ik ze ook resultaten blijven brengen', sluit Tsunoda af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws