Sainz over gevecht met Verstappen: 'Ik was de snelste coureur op de baan' Formule 1
Formule 1

Sainz over gevecht met Verstappen: 'Ik was de snelste coureur op de baan'

Sainz over gevecht met Verstappen: 'Ik was de snelste coureur op de baan'

Carlos Sainz zegt na de Grand Prix van Canada dat hij de snelste coureur op de baan was. Carlos Sainz zegt dat hij 'niets op tafel liet liggen' aan het einde van de Canadese Grand Prix toen hij Max Verstappen helemaal naar de finishlijn duwde.

Carlos Sainz slaakte een gefrustreerd figuur nadat Max Verstappen de Ferrari-coureur van zich afhield en hem zijn eerste Formule 1-zege ontzegde. De Spanjaard had zich als derde gekwalificeerd voor de Canadese Grand Prix en was de hele race in Montreal in de aanval, leidde zelfs op een bepaald moment en was betrokken bij een gevecht met Red Bull-coureur Verstappen voor de overwinning tijdens de laatste 15 ronden na een safety car-periode.

Sainz kwam Verstappen niet voorbij

Maar Sainz kon, hoe hij ook probeerde, niet dicht genoeg bij de regerend wereldkampioen komen om een inhaalpoging te wagen in de slotfase en vond dat zijn tweede plaats niet overeenkwam met zijn algemene prestatie. 'Dit weekend was ik sneller', zegt Sainz tegen Sky Sports F1. "Dit weekend was ik voor het eerst in het kampioenschap de snelste man op de baan, zowel op de medium als op de harde, ik haalde Max bij beide gelegenheden in', aldus Sainz.

"Ik voelde me comfortabel met de auto, ik zat met vertrouwen dicht bij de muren en ik voelde me op mijn gemak daarbuiten. Het is jammer dat ik de eerste overwinning niet heb kunnen pakken. Ik kan je vertellen dat ik daar alles uit de kast heb gehaald, ik wilde mijn eerste overwinning net zo graag als jullie voor zelfs meer dus je kunt je voorstellen hoezeer ik aan het pushen was', zegt Sainz.

DRS had weinig effect met de wind in de rug

Sainz voelde dat hij het racetempo had om Verstappen af te houden als hij de leiding had kunnen behouden zonder de safetycar, die naar buiten werd gebracht toen de auto van Mick Schumacher een mechanisch defect kreeg en de Ferrari-man de pits in zag duiken. Opduikend achter Verstappen, kon hij in de slotfase binnen DRS-bereik blijven, maar zelfs daarmee kon hij het gat niet genoeg dichten.

'Inhalen was niet makkelijk met de wind in de rug op het rechte stuk. Er was heel weinig slipstream, heel weinig DRS-effect en het was heel moeilijk om de Red Bull in te halen', zegt Sainz. 'Ik was er een paar keer dichtbij en ik weet dat ik het maximale heb gegeven. Zonder de safety car had ik hem daar kunnen laten hangen. Ik denk dat ik best snel was en dat Max me aan het inhalen was, maar niet op een pas die me aan het einde van de race makkelijk voorbij zou gaan', zo sluit de Spanjaard af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws