Albers en Van der Garde onder de indruk van Verstappen: 'Gewoon foutloos gereden' Formule 1
Formule 1

Albers en Van der Garde onder de indruk van Verstappen: 'Gewoon foutloos gereden'

Albers en Van der Garde onder de indruk van Verstappen: 'Gewoon foutloos gereden'

Christijan Albers en Giedo van der Garde waren na afloop van de Grand Prix van Canada zeer te spreken over de prestatie van Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing leek op weg naar een simpele overwinning, maar door verschillende (virtual) safety car-situaties werd het aan het einde van de race toch nog spannend. De Nederlander wist uiteindelijk de druk van Carlos Sainz te weerstaan om zo zijn zesde overwinning van dit seizoen te boeken.

Bij Viaplay heeft men niet anders dan lovende woorden voor Verstappen. 'Het is gewoon knap hoe hij rijdt onder deze druk', begint Albers in de nabeschouwing van Viaplay. 'Hij maakt gewoon geen fouten. Hij had een paar kleine momentjes, maar voor de rest heeft Max gewoon foutloos gereden.' De voormalig Formule 1-coureur zag dat het bij de achtervolger van Verstappen iets anders zat. 'De grootste fout zat eigenlijk bij Sainz. Hij verremde zich gewoon twee keer. Volgens mij voelde hij toch wel een beetje die druk.'

Van der Garde sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Ik heb er echt respect voor, want Max zat er gewoon bovenop. Hij zei zelf ook al dat hij full attack ging en dat zag je ook echt overal op het circuit.' De Viaplay-analist zag dat Sainz wat meer met zijn hybride systemen kon spelen in de achtervolging op de regerend wereldkampioen. 'Sainz zette de druk er vol op en was continu zijn batterij aan het opladen. Het waren gewoon tien kwalificatierondjes. Max heeft het fantastisch gedaan.'

Geen blije Verstappen op de boordradio

Als Verstappen een race weet te winnen dan levert dat vaak leuke boordradio's op. Na afloop van de race op het Circuit Gilles Villeneuve kwam er geen dergelijke boordradio, omdat het team de coureur niet meer kon horen. 'Dat is vreemd. Misschien had hij wel te veel water gedronken, waardoor er water in zijn microfoontje was gekomen en hij daardoor niet meer te verstaan was. Dat is bij mij ook weleens gebeurd. Het kan ook zijn dat er een draadje kapot is gegaan. Uiteindelijk is hij blij dat hij gewonnen heeft', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws