Sainz strategisch de muur in: 'Wist te crashen met de juiste hoek' Formule 1
Formule 1

Sainz strategisch de muur in: 'Wist te crashen met de juiste hoek'

Sainz strategisch de muur in: 'Wist te crashen met de juiste hoek'

Carlos Sainz zag na een crash in Q2 bijna de rest van de kwalificatie aan zijn neus voorbij gaan. Met wat geluk en snelle reflexen wist hij echter zo te crashen dat hij met een nieuwe voorvleugel gewoon weer verder kon. ‘Het is niet ideaal om te crashen in Q2’, geeft hij aan in een interview met F1TV na afloop van de kwalificatie.

Op het eerste gezicht leek de schade groot, maar terwijl de gele vlag werd omgezet in een rode, wist Sainz zelf zijn Ferrari terug te brengen naar de pits. Dankzij de reflexen van Sainz en het snelle werk van de monteurs kon de Spanjaard nog een tijd neerzetten aan het eind van Q2. Deze bleek snel genoeg voor Q3 en uiteindelijk wist Sainz zich als zevende te kwalificeren. Echter heeft Aston Martin een protest ingediend en is het nog niet zeker of Sainz daadwerkelijk vanaf P7 zal starten.

Sainz en Leclerc jagen op derde plaats

‘Het is niet ideaal om te crashen in Q2’, weet Sainz zelf ook wel. ‘Maar ik wist te crashen met de juiste hoek. Op het laatste moment stuurde ik nog een beetje bij zodat ik op de meest gunstige manier zou crashen.’ Een slimme zet van de Madrileen, want zo wist hij schade aan zijn achterwielophanging en de achtervleugel te voorkomen. ‘Ik heb me goed herpakt’, zegt Sainz. ‘Ik had vertrouwen in de auto en ik kon blijven pushen. Ik kon een aantal snelle rondes aan elkaar rijgen’, vervolgt hij. ‘Als team lijken we dit weekend niet zo sterk’, merkt hij op. ‘Het is geen goede baan voor ons, maar de race is morgen pas en we kunnen ons nog steeds verbeteren.’

De pijlen van Sainz en teamgenoot Charles Leclerc zijn morgen gericht op de derde plek achter de Red Bulls. De RB20-bolides lijken onbereikbaar en dus gaat de Italiaanse renstal er ook niet vanuit dat ze hun Oostenrijkse collega’s zullen inhalen. Realistischere kansen zien ze bij de mannen op P3, P4 en P5. ‘McLaren is morgen het doel, net als Fernando’, benadrukt Sainz. ‘Ze zijn sneller dan ons in de kwalificatie maar in de race veranderen de zaken normaal gezien. We zullen proberen ze te pakken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws