Russell baalt van rode vlag tijdens kwalificatie: 'Het had anders kunnen lopen voor ons' Formule 1
Formule 1

Russell baalt van rode vlag tijdens kwalificatie: 'Het had anders kunnen lopen voor ons'

Russell baalt van rode vlag tijdens kwalificatie: 'Het had anders kunnen lopen voor ons'

De kwalificatie voor de Grand Prix van China verliep niet helemaal naar wens voor Mercedes-coureur George Russell. De Brit wist zich binnen de eerste tien te kwalificeren op de achtste plaats, maar gelooft dat zijn lot anders had kunnen zijn was er geen rode vlag geweest in Q2.

De rode vlag in Q2 werd veroorzaakt door Ferrari-rijder Carlos Sainz die van de baan raakte en voor korte tijd tot stilstand kwam. 'Ik kon geen rondetijd neerzetten aan het begin, maar het was echt een hele sterke ronde', vertelt Russell voor de camera van F1TV.

Twee nieuwe sets banden

Voor de start van de kwalificatie had het team van Mercedes enkele aanpassingen aangebracht op de auto van Russell. 'Best wel een paar aanpassingen, eerlijk gezegd. We willen proberen zoveel mogelijk over deze auto te leren. Tijdens de sprintkwalificatie en sprintrace hebben we een goed inzicht gekregen.'

Volgens Russell is het nog te vroeg om vast te stellen of de veranderingen het gewenste resultaat teweeg hebben gebracht. 'De tijd zal het leren. Morgen weten we of het een verbetering is of niet.' Over de prestaties van de auto is de Brit dusver wel te spreken, maar hij had graag gezien dat hij in Q3 twee setjes nieuwe banden tot zijn beschikking had gehad.

'De auto voelde goed. De rode vlag tijdens Q2 was een beetje jammer', zegt Russell. Aangezien de Brit nog geen tijd had neergezet in Q2 op het moment dat de rode vlag werd gehesen, zat er niets anders op voor hem dan een tweede setje banden te moeten gebruiken. 'Anders had ik twee setjes nieuwe banden gehad in Q3. Dus het creëert een dominoeffect. Dat is geen excuus, het had gewoon anders kunnen lopen voor ons als we twee sets hadden gehad.'

Grootste rivalen van Russell

'Alles kan gebeuren morgen', concludeert Russell. Wat betreft rivalen tijdens de race, gelooft de Brit dat Ferrari en Red Bull Racing te snel zijn voor de Mercedes. 'De Ferrari's lopen wat op ons voor. Ik denk dat we het gevecht moeten aangaan met McLaren en Fernando Alonso.' Russell's teamgenoot en voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton start morgen vanaf de achttiende plaats aan de race op het Shanghai International Circuit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws