Sainz: 'Veel waardering voor McLaren, ze hebben hard gewerkt. Ik ben blij voor ze' Formule 1
Formule 1

Sainz: 'Veel waardering voor McLaren, ze hebben hard gewerkt. Ik ben blij voor ze'

Sainz: 'Veel waardering voor McLaren, ze hebben hard gewerkt. Ik ben blij voor ze'

Ferrari-coureur Carlos Sainz kijkt met gemende gevoelens terug naar de Italiaanse Grand Prix in Monza. Hij kwam als zesde over de streep in de rode bolide, terwijl zijn oude team, McLaren, de overwinning mee naar huis nam. Toch is hij blij voor zijn oude team en gunt hij het hen van harte.

Ferrari is in gevecht met McLaren voor de derde positie in het constructeurskampioenschap, en de uitslag van Monza hielp het Italiaanse team niet. Voor de zomerstop stonden de teams gelijk in het aantal punten, maar na de 1-2 finish van de Britse renstal tijdens de thuisrace van Ferrari ontstond een achterstand.

'Dit is voor ons het slechts denkbare resultaat', zegt Sainz tegen De Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Maar we staan nog bij ze in de buurt. Ze hebben hun kansen goed benut en daarvoor moet ik ze feliciteren, maar wij zullen ze terug proberen te pakken in Rusland.' De strijd is volgens de Spanjaard nog niet gestreden en het volledige Ferrari-team zal er alles aan doen de derde plek in het constructeurskampioenschap binnen te slepen.

'McLaren was heel het weekend ontzettend snel'

Het was een flinke tik om te verwerken voor iedereen bij Ferrari, Sainz geeft toe dat de Scuderia weinig kans maakte op de overwinning bij hun thuisrace. 'Heel het weekend was McLaren al ontzettend snel, dat lieten ze ook zien bij de start. Ze hadden nog meer snelheid dan vorig jaar en de combinatie van goede starts met geweldige rondetijden heeft ze een goed weekend opgeleverd, daarvoor wil ik ze feliciteren.'

'Ik heb veel waardering voor het team. Ook voor mijn oud-engineers en iedereen waarmee ik samen heb gewerkt. Ze werken hard en het is mooi om een historisch team als McLaren weer te zien winnen.' Ondanks dat zijn oude team de winst al heeft binnen gesleept moet dat voor Sainz en Ferrari nog gebeuren dit seizoen. Maar Sainz gelooft dat ze in Rusland weer dichtbij in het kampioenschap kunnen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws