Sainz wil iets anders proberen voor het sprintraceformat: 'Ik wil graag testen of het werkt of niet' Formule 1
Formule 1

Sainz wil iets anders proberen voor het sprintraceformat: 'Ik wil graag testen of het werkt of niet'

Sainz wil iets anders proberen voor het sprintraceformat: 'Ik wil graag testen of het werkt of niet'

Carlos Sainz vindt dat de sprintraces niet voor de beloofde spanning in de Formule 1 zorgen. De Spanjaard heeft wel een suggestie voor een ander format dat voor meer actie op de baan kan gaan zorgen.

Sinds 2021 organiseert de Formule 1 naast gewone Grand Prix-races ook op een aantal zaterdagen per jaar sprintraces. Waren dat er in het eerste jaar er nog drie, ondertussen staan de sprintraces zes keer per jaar op de kalender. Het format is echter nog wat controversieel onder een aantal coureurs, waaronder Ferrari-coureur Sainz.

Sainz heeft wel idee voor nieuw format

'Ik hou niet van het huidige sprintformaat en ik heb niet de indruk dat het werkt', zegt Sainz eerlijk tegenover Motorsport-Total. Hij hoopt daarom dat de organisatoren 'iets anders' proberen voor toekomstige Grand Prix-weekenden. Om precies te zijn: een omgekeerde startgrid waarbij snellere coureurs naar achteren worden geschoven. Dit zou dan tot meer actie tijdens de race moeten leiden, omdat de polesitter zich van achteraan het veld naar voren moet vechten.

'Ik wil het graag testen om te zien of het werkt of niet', zegt Sainz. De Spanjaard hoopt vooral op deze manier weer spanning terug te brengen in het Formule 1-weekend, iets wat de sprints nog niet altijd voor elkaar krijgen. 'De sprint anticipeert op wat er zondag (in de hoofdrace, red.) gebeurt. En als de sprint de Grand Prix van spanning berooft, dan is er duidelijk iets mis. Daarom moeten we iets veranderen. En ik steun dat, want wat we tot nu toe hebben gehad, bevalt me niet', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws