Scarborough over klapband Verstappen: 'Denk niet dat het probleem de band zelf was' Formule 1
Formule 1

Scarborough over klapband Verstappen: 'Denk niet dat het probleem de band zelf was'

Scarborough over klapband Verstappen: 'Denk niet dat het probleem de band zelf was'

Gerenommeerd Formule 1-techneut Craig Scarborough is het niet eens met de kritiek die Pirelli te verduren krijgt na de klapbanden van Max Verstappen en Lance Stroll. Dat laat de Engelsman weten in gesprek met Peter Windsor. Scarborough is van mening dat het probleem waarschijnlijk niet de band zelf was, maar brokstukken op de baan, iets wat de bandenleverancier zelf ook al suggereerde.

Net over de helft van de race crashte Stroll hard aan het begin van het rechte stuk bij start/finish. De linker achterband van de Canadees klapte, wat ervoor zorgde dat de Aston Martin-coureur zijn weg niet meer kon vervolgen op de harde banden. In ronde 46 klapte eveneens een linker achterband, ditmaal bij kopman Verstappen en slechts tientallen meters verderop dan Stroll eerder die race.

De Nederlander was er snel bij om te wijzen naar Pirelli voor de klapband en veel mensen op sociale media sloten zich daarbij aan. Het is echter die kritiek die Scarborough niet kan begrijpen: 'Ik snap dat niet. Er waren maar heel weinig mensen die met fatsoenlijke argumenten kwamen om te laten zien dat dit de schuld was van Pirelli. Persoonlijk denk ik niet dat het probleem de band zelf was.'

Brokstukken mogelijk oorzaak achter klapbanden Verstappen en Stroll

Daar had Scarborough het volgende argument voor: 'We hebben al zo vaak gezien dat sneetjes in banden niet per se leiden tot complete klapbanden. Verstappen en Stroll hadden allebei sneetjes in hun linker achterband, wat niet de band is die het meest te verduren krijgt. Lewis Hamilton had er ook één, maar op het oppervlak van de band en niet in de constructie ervan. Daardoor bleef het bij hem intact.'

'Wat dan de oorzaak is, zijn waarschijnlijk gewoon brokstukken. Kijkend naar de tijd tussen de twee klapbanden lag er waarschijnlijk niet alleen maar één brokstuk op de baan. Dat is mogelijk iets structureels aan de baan, bijvoorbeeld dat iets is blijven hangen in een kerb. Gezien er maar twee coureurs waren die een probleem hadden, denk ik niet dat het een systemisch probleem is van Pirelli', aldus Scarborough zijn mening over de klapbanden.

Video | Scarborough over klapbanden Verstappen en Stroll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws