Schumacher geeft toe: 'De kwalificatierondes vond ik heel spannend' Formule 1
Formule 1

Schumacher geeft toe: 'De kwalificatierondes vond ik heel spannend'

Schumacher geeft toe: 'De kwalificatierondes vond ik heel spannend'

Mick Schumacher heeft zijn eerste twee testdagen erop zitten en vond het zowel spannend als indrukwekkend. De Duitser denkt dat hij al helemaal klaar is voor de eerste Grand Prix. Hij is blij met de tests tot nu toe en zegt nog 'te spelen' met de auto.

Ondanks enkele tests gedurende de winterstop, moest Schumacher toch weer wennen tijdens de testdagen in Bahrein. 'Ik heb de Formule 1 opnieuw leren kennen', vertelde hij enthousiast aan Auto, Motor und Sport. 'Met de lange runs ben ik al heel blij, maar de kwalificatierondes vond ik wel heel spannend. Ik vond het moeilijk om meteen het ritme te vinden, omdat ik op de eerste dag weinig reed. Maar als de eerste race morgen zou zijn, ben ik er klaar voor.'

Spelen met de auto

Ondanks dat de F1 een zeer professionele omgeving is, kan Schumacher naar eigen zeggen 'spelen met de auto'. 'Het is verbazingwekkend hoe snel de auto is. Met stuurbekrachtiging is het ook nog eens minder inspannend dan in een F2-auto. Zo kan ik me beter concentreren op het rijden en het is leuk om ook met de knoppen op het stuur te kunnen spelen.'

Niet alleen met zijn eigen auto kon de Duitser experimenten, ook andere bolide's boden zich ervoor aan. 'Ik reed uiteindelijk even achter een Mercedes en ik merkte dat het makkelijker was om ze te volgen, dan de Williams-auto.' Toch ging niet alles vlekkeloos, Haas had weer eens last van een bekende kwaal: de pitstop. In de avond reed Schumacher weg terwijl één van zijn wielen nog niet vast zat. 'Het was goed om ons daarop voor te bereiden', grapte teambaas Günther Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws