Schumacher steeds beter op zijn plek: 'Ik word ieder weekend sterker' Formule 1
Formule 1

Schumacher steeds beter op zijn plek: 'Ik word ieder weekend sterker'

Schumacher steeds beter op zijn plek: 'Ik word ieder weekend sterker'

Mick Schumacher begint zich steeds beter te voelen in zijn Haas. Ondanks dat de bolide niet erg competitief is, leert de jonge coureur snel bij. In de eerste negen races wist hij zijn teamgenoot Nikita Mazepin al acht keer te verslaan in de kwalificatie. In zijn eerste seizoen in de Formule 1 wil hij zo veel mogelijk tijd doorbrengen in de auto om ervaring voor komende jaren op te doen.

'Ik denk dat we allemaal groeien en steeds meer leren, ieder weekend', zo vertelt de Duitser na de race in Oostenrijk, waarbij hij als negentiende over de streep kwam. 'Persoonlijk denk ik dat ik steeds sterker word in het team. Het is vooral belangrijk om zo veel mogelijk tijd in de auto door te brengen', aldus Schumacher op de officiële website van de Formule 1. Dit seizoen is een overgangsjaar voor Haas. Het team zal geen grote updates meer doorvoeren, waardoor goede resultaten spaarzaam zullen zijn.

Een lichtpuntje was de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. Schumacher bleef zijn teamgenoot hierbij een halve seconde voor en haalde voor het eerst in zijn carrière Q2. 'We moeten elke kans aangrijpen. Maar we zullen alles blijven analyseren en een paar tienden proberen te winnen, zodat we dichter bij de rest zitten.' Silverstone staat als volgende race op het programma. 'Ik kijk er erg naar uit', zo gaf de Duitser al te kennen. 'Het is niet makkelijk om achteraan te rijden, maar in Oostenrijk konden we eventjes meestrijden aan het begin, dat is positief.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws