Schumacher: ‘Was nooit Verstappens bedoeling om Hamilton op hem te laten klappen’ Formule 1
Formule 1

Schumacher: ‘Was nooit Verstappens bedoeling om Hamilton op hem te laten klappen’

Schumacher: ‘Was nooit Verstappens bedoeling om Hamilton op hem te laten klappen’

Volgens Ralf Schumacher zijn zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton schuldig aan het controversiële brake test-incident tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het incident ontstond namelijk omdat beide rijders DRS wilden krijgen voor het volgende rechte stuk. Schumacher denkt dat Verstappen tijdens de herstarts briljante dingen liet zien, maar vraagt zich ook af of hij niet wat minder risico’s moet nemen.

Direct na de race vertelde Hamilton dat hij niet wist dat Verstappen hem voorbij probeerde te laten, en dat hij daardoor niet wist wat er aan de hand was bij het incident. Dat zou de reden zijn dat hij achterop reed bij de Nederlander. Bij de persconferentie gaf hij echter aan dat hij wist wat Verstappen aan het doen was: hij wilde het voordeel van de DRS behouden, zodat hij zijn rivaal vervolgens makkelijk weer terug kon pakken op het rechte stuk.

‘Dat was het plan dat ze allebei hadden’, vertelt Schumacher bij Sport1. Volgens de Duitser ligt dit ten grondslag aan het incident dat de twee titelrivalen met elkaar hadden. Van opzet was echter geen sprake: 'Verstappen vertraagde natuurlijk enorm, maar het was nooit zijn bedoeling om Hamilton aan de achterkant op hem te laten klappen.’ Wel leek het in eerste instantie de fout van Verstappen, volgens de broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher: ‘Er wordt wel gezegd dat hij tijdens het vertragen ook nog een beetje van rechts naar links slingerde. Hij reed te traag, had teruggeschakeld en Hamilton verwachtte dat niet.’ Later stelde hij echter zijn mening bij: ‘Na meer informatie te krijgen is het duidelijk dat ze beiden schuld dragen.’ Schumacher legt dus de schuld bij geen van beide rijders.

‘Verstappen moet slimmer te werk gaan’

Volgens de oud F1-coureur liet Verstappen tijdens de race zowel briljante momenten zien, als zijn grootste zwaktepunt. 'De herstarts waren briljant’, vertelt Schumacher. ‘Verstappen kwam er bij een van die twee wel wat te hard in, maar wist op de gele band een uitstekende manoeuvre neer te zetten, een hele slimme tactiek.' Een risicovolle aanpak, en daar ligt volgens de Duitser ook de achilleshiel van de Red Bull-coureur. ‘Verstappen neemt altijd teveel risico en hij moet oppassen dat hij daarin niet doorschiet.’ Dit weekend was het volgens Schumacher te veel van het goede. ‘Misschien moet hij af en toe wat slimmer te werk gaan, want dit weekend ging het te vaak fout.'

Hamilton favoriet voor WK-titel én overwinning in Abu Dhabi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws