Schumacher wordt gewaarschuwd door landgenoten Stuck en Heidfeld: 'Anders lig je eruit' Formule 1
Formule 1

Schumacher wordt gewaarschuwd door landgenoten Stuck en Heidfeld: 'Anders lig je eruit'

Schumacher wordt gewaarschuwd door landgenoten Stuck en Heidfeld: 'Anders lig je eruit'

Voormalig Formule 1-coureur Nick Heidfeld en motorsportlegende Hans-Joachim Stuck waarschuwen landgenoot Mick Schumacher voor een definitieve F1-exit als hij wel in zee gaat met Alpine en Mercedes achter zich laat. Volgens de twee Duitsers moet Schumacher een voet tussen de deur blijven houden, zelfs als testrijder. Mocht hij die connectie met een Formule 1-team volledig kwijtraken, dan lijken de heren het duister voor de zoon van Michael Schumacher in te zien.

Schumacher zit sinds het 2023-seizoen zonder zitje in de koningsklasse en het lijkt er niet op dat hij in 2024 weer op de grid terug zal keren. De Duitser is na zijn ontslag bij Haas bij Mercedes gekomen als derde rijder en verricht veel werk in de simulator voor de Duitse renstal. Momenteel is er nog één zitje onzeker, die van Logan Sargeant bij Williams. Na gesprekken tussen teambazen Toto Wolff en James Vowles schijnt het dat Vowles geen belang heeft bij de komst van Schumacher. Sinds het Grand Prix-weekend van Singapore wordt de Duitser gelinkt aan een zitje bij Alpine in het World Endurance Championship, bevestigd door Bruno Famin, hoofd van de motorafdeling van Alpine.

'Hij moet proberen altijd een voet in de Formule 1 te houden, zelfs als testrijder', raadt Heidfeld aan in gesprek met Sport1. 'Ik was destijds testrijder bij Pirelli en reserverijder bij Mercedes. We zien het ook bij Nico Hülkenberg. Die was al drie keer afgeschreven en zit nu weer stevig in het zadel', vergelijkt de Duitser. Hülkenberg nam na het 2019-seizoen kort afscheid van de F1, maar keerde regelmatig terug als invaller. Inmiddels is Hülkenberg een vast gezicht bij Haas nadat hij het zitje van Schumacher overnam. 'Je moet altijd in jezelf en in de mogelijkheid geloven. Je mag niet opgeven en moet kansen blijven zoeken. Ik hoop en denk dat Mick dat doet en ook het juiste advies krijgt.'

Stuck sluit zich bij Heidfeld aan: 'Anders is hij weg'

Stuck benadrukt met name dat hij zich zorgen maakt over de F1-toekomst van Schumacher als hij definitief het WEC-zitje accepteert. 'Als hij niet in de Formule 1 blijft en voor een team rijdt, ligt hij eruit', denkt Stuck bij Eurosport. 'Dat is een moeilijke beslissing. We moeten afwachten waar het hem naartoe leidt', vervolgt de voormalig F1- en DTM-coureur. Het belangrijkste is dus dat Schumacher zijn huidige rol als test- en reservecoureur bij Mercedes niet weggooit. 'Daar is hij goed ondergebracht en daar heeft hij een goede kans. Als hij nu plotseling vertrekt, dan is hij weg.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws