Verse kampioen Ten Voorde klaar om concurrentie nog één keer te verslinden: 'Alles uit de kast halen' Porsche Supercup
Porsche Supercup

Verse kampioen Ten Voorde klaar om concurrentie nog één keer te verslinden: 'Alles uit de kast halen'

Verse kampioen Ten Voorde klaar om concurrentie nog één keer te verslinden: 'Alles uit de kast halen'

Larry ten Voorde verzilverde tijdens de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Red Bull Ring de rijderstitel. De Tukker pakte het kampioenschap met nog twee races te gaan nadat hij iedereen het hele seizoen te snel af was. Er is echter geen tijd om achterover te leunen, Ten Voorde wil tijdens de seizoensfinale op de Hockenheimring het teamkampioenschap voor GP Elite binnenhalen.

Ten Voorde werd tijdens het raceweekend in Oostenrijk voor de derde keer kampioen in de Duitse Porsche-klasse. De 26-jarige greep in de Porsche Mobil 1 Supercup net naast de grootste bokaal, maar wist het in de Porsche Carrera Cup Duitsland opnieuw waar te maken. De Nederlander kende een spannende tweede race op de Red Bull Ring en werd daarbij zelfs even door het grind geduwd, maar wist P5 te pakken. Dat was genoeg om kampioen te worden.

Na het raceweekend op de Nürburgring leek Ten Voorde ontketend te zijn, en daardoor won hij voor het einde van het Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen al zijn titel. 'Ongelooflijk!', zegt Ten Voorde in een persbericht van Porsche-team GP Elite. 'We hebben heel hard gevochten en alles gegeven dit seizoen. Uiteraard hebben we nog een finale op Hockenheim waar we alles uit de kast gaan halen om het teamkampioenschap binnen te slepen!'.

Hartog maakt nog kans op P2: 'Het laatste weekend gaan we volle bak'

Teamgenoot Loek Hartog, die zege mocht vieren op Zandvoort eerder dit jaar, eindigde P2 in de race op de Red Bull Ring. Door de prestatie van de Nederlander heeft GP Elite tot nu toe elke keer op het podium gestaan. 'Het is een beetje zuur dat we de leiding niet konden houden', legt Hartog uit over zijn race in Oostenrijk. 'We staan nu vierde in het kampioenschap, maar ik kan nog tweede worden, dus we gaan het laatste weekend volle bak!', sluit de GP Elite-coureur af.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws